Najnovije

Generali SAD primili uznemirujuću poruku od Putina: Poslali moćnu flotu u Južnokinesko more ali su dobili poruku gde je nisu očekivali

Ruska Federacija je, analizirajući planove Sjedinjenih Američkih Država, vezane za slanje pomorske grupe brodova predvođene nosačem aviona USS Karl Vinson u Tihi okean, donela neočekivanu odluku.

Američka mornarica (Foto: US navy)

Do takvog zaključka došli su novinari kineskog informativnog portala Sohu, komentarišući razne poteze Vašingtona na međunarodnoj sceni.

Autori materijala detaljno su govorili o novom potezu Amerikanaca, a takođe su objasnili kako je Rusija na to adekvatno odgovorila, koristeći jedinstvene poluge pritiska.

Posmatrači Sohu nisu zanemarili američku odluku da se USS Karl Vinson pošalje u Tihi okean. Novinari su uvereni da je ovo nova vojna demonstracija moći Vašingtona u Južnokineskom moru, koja je uperena protiv Kine.

Tako Amerikanci pokušavaju da održe status svetskog hegemona, demonstrirajući borbenu moć sopstvenih pomorskih snaga u blizini teritorijalnih voda svojih geopolitičkih protivnika.

„Poslednjih godina SAD su uživale u svom statusu supersile i dominirale međunarodnom zajednicom. Koristeći norme slobode plovidbe, oni šalju ratne brodove i nosače aviona u teritorijalne vode drugih zemalja da pokažu svoj hegemonistički status “, rekli su Kinezi.

Sohu je osudio ovu odluku Vašingtona, napominjući da Peking smatra ovaj pristup Amerikanaca ozbiljnom vojnom provokacijom, koja bi mogla dovesti do nepopravljivih posledica.

Međutim, kineski novinari su primetili da je nova provokacija Sjedinjenih Država protiv Kine izazvala neočekivanu reakciju Rusije.

Dakle, kao odgovor na takve akcije Vašingtona, Moskva je odlučila da organizuje neplanirane vojne vežbe u arktičkom regionu, demonstrirajući Amerikancima da podržava stav Pekinga.

“Lokacija vojnih vežbi za rusku vojsku je veoma posebna jer Sjedinjene Države sada pokušavaju da pojačaju svoje vojno prisustvo u arktičkom regionu”.

“Sada kada je Rusija odjednom poslala velike snage za izvođenje vojnih vežbi na Arktiku, očigledno je na koga cilja ruski predsednik Vladimir Putin”, primetili su novinari.

Autori članka su uvereni da su Amerikanci izuzetno ozbiljnog shvatanja u pogledu vojne pretnje koju predstavlja Ruska Federacija, a takođe se plaše i njenih strateških odluka koje bi mogle dramatično promeniti situaciju na međunarodnoj areni.

Sada je Moskva pokazala Vašingtonu da ne namerava da toleriše tako opasne poteze Amerikanaca i da će na njih odgovoriti na najneugodniji način.

„Čak i vojne operacije Rusije pokazuju da Ruska Federacija neće dozvoliti NR Kini da se sama suoči sa postupcima Sjedinjenih Država“, rezimirali su autori Sohu.

U subotu skup patriota ispred američkog Kongresa! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs


 

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA