Najnovije

LAVROV PODRŽAO SRBIJU: Upoznat je sa dešavanjima na Kosmetu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas Tanjugu u NJujorku da je upoznao ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i da je Lavrov poručio da možemo i dalje da računamo na podršku te zemlje po pitanju naših interesa na Kosovu i Metohiji.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Selaković je rekao da je to bio jedan od poslednjih sastanaka koje je imao u NJujorku i dodao da se sa Lavrovim sastao treći put u poslednjih devet meseci.

"Naravno da sam iskoristio tu priliku da ga upoznam sa poslednjim dešavanjima na severu Kosova i Metohije, sa situacijom u dijalogu Beograda i Prištine i sa onim što jeste stav sa kojim je izašao predsednik Vučić, koji je bio jasan i nedvosmislen, po pitanju nastavka dijaloga i daljih dešavanja na Kosovu i Metohiji ", rekao je Selaković.

Kaže da je na sastanku bilo reči o principijelnoj podršci Rusije koja je stalno prisutna, ne samo u Moskvi i u Beogradu već i na Ist Riveru, od stalne delegacije Rusije, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN.

"Naravno da ćemo tu vrstu dijaloga nastaviti i dalje da održavamo. I ono što je Lavrov rekao jeste da možemo da računamo na podršku Ruske Federacije i dalje kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji", rekao je Selaković za Tanjug posle sastanka na marginama Generalne skupštine UN.

Priču o srpskom ujedinjenju na hrvatskoj televiziji pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA