Najnovije

MASUD OKUPLJA BORCE U PLANINAMA: Šalju poruku Talibanima da ih ima i da će se boriti do smrti! (VIDEO)

Avganistanski Pokret otpora ponovo se pojavio u severoistočnoj provinciji Pandžšir, tačnije u planinskom lancu Hindukuš. Pristalice otpora su 25. septembra podelile video zapise i nekoliko fotografija na kojima se vide borci Pokreta otpora, koje su talibani porazili pre manje od mesec dana, kako marširaju po nepristupačnom planinskom lancu.

Pokret otpora NRFA. (Foto: Jutjub)

Talibani navodno gone borce avganistanskog otpora. Na internetu se pojavio i video zapis na kojem se vidi kako talibanski borci izvode operaciju češljanja u Hindukušu.

Talibani su 6. septembra zauzeli glavni štab Nacionalnog fronta otpora u Avganistanu u srcu Pandžšira. Grupa je takođe ubila Fahima Daštija, portparola Pokreta otpora, generala Abdul Vudoda Zaru, ratnog komandanta Pokreta otpora i njegovog nećaka.

Avganistanski lideri Ahmed Masud i Rohulah Saleh, brat vođe Pokreta otpora i bivši potpredsednik Avganistana Amarulah Saleh su u begu.

Uprkos ovom velikom zastoju, avganistanski otpor obećao je da će nastaviti borbu protiv talibana sve dok se u Avganistanu ne uspostavi inkluzivna, decentralizovana vlada. Vrhovni vođa otpora Ahmed Masud navodno je i dalje u Pandžširu. S druge strane, Amarulah se navodno sklonio u Tadžikistan.

U početku su talibani razgovarali sa Pokretom otpora i nudili im političko rešenje. Čini se da sada grupa radi na tome da iskoreni ono što je ostalo od Pokreta otpora. Neravni teren Hindukuša učiniće ovo teškim, ako ne i nemogućim.

Lovci na teroriste postali lak plen, kaplaru nije bilo spasa, pogođen je snajperom! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA