Najnovije

NATO HITNO PODIGAO AVIONE, U TOKU JE LOV NA RUSKU PODMORNICU! Poslednji put viđena između Malte i Sicilije, a sada... Nema je kod obala Sirije

Ruska podmornica već sedam dana kruži oko grupe nosača aviona američke mornarice u Mediteranu, ali oni ne mogu da je detektuju, što je izazvalo paničnu akciju podizanja aviona u potrazi za "fantomskim plovilom".

Pentagon i NATO u panici su nakon što se ruska podmornica, koja je poslednji put otkrivena između Malte i Sicilije, nije pojavila kod obala Sirije. Štaviše, ruska podmornica nije prošla ni Bosfor ni Suecki kanal i veruje se da je ostala u zoni udarne grupe nosača aviona SAD.

Pre nekoliko sati, američki protivpodmornički patrolni avion Boing P-8A Posejdon krenuo je u misiju otkrivanja ruske podmornice u centralnom Sredozemlju.

Kako navode ruski portali, američka letelica traga za podmornicom, koja je navodno predstavljala pretnju za udarnu grupu nosača aviona američke mornarice u tom području.

Podsetimo, posada ruske podmornice uspela je da uđe u krug udarne grupe američkih nosača aviona kod obala Italije, što je stvorilo izuzetno napetu situaciju za Sjedinjene Države. Poznato je da su nakon otkrića ruske podmornice tek trećeg dana, u to područje brzo raspoređeni patrolni protivpodmornički avioni i specijalni brodovi sposobni da prate podmornice, međutim, po svemu sudeći, ruska podmornica je ponovo izgubljena.

Nekoliko drugih vojnih aviona ovog tipa išlo je u misije iznad istočnog Mediterana, očigledno pokušavajući da pronađu rusku podmornicu u ovoj oblasti.

Zanimljivo je da je u istom regionu primećen i avion Tupoljev Tu-154 ruskog Federalnog biroa bezbednosti (FSB). Svrha njegovog leta ostaje nepoznata, međutim, let aviona Tu-154 bi takođe mogao biti povezan sa potragom NATO za nestalom podmornicom.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA