Najnovije

UKRAJINCI POKUŠALI NAPAD KOD KRIVOG ROGA: Ubijeno 60 vojnik, uništeno 9 tenkova i 16 oklopnih vozila

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su Oružane snage Rusije u ponedeljak izvele intezivne napade na objekte sistema vojne uprave, komunikacije i energetike Ukrajine i da je cilj visokopreciznih napada postignut.

„Oružane snage Rusije su danas izvele masovne napade visokopreciznim oružjem velikog dometa na objekte sistema vojne uprave, komunikacije i energetike Ukrajine. Cilj je postignut. Svi naznačeni objekti su pogođeni“, rečeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

U okviru specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga, ruska avijacija je odbila napad ukrajinske vojske i plaćenika. Protivnik je, kako je navedeno, izgubio više od 60 vojnika, devet tenkova, 16 oklopnih borbenih vozila.

Ukrajinska vojska je u pravcu Krasnog Limana bez uspeha forsirala reku Žerebec, pokušaji da se preko nje postave prelazi su osujećeni, saopšteno je u Ministarstvu.

U pravcu Kupjanska protivnik je bez uspeha pokušao da izvede ofanzivu na naselja u Harkovskoj oblasti, svi napadi su odbijeni.

Lovci ruske avijacije su iznad Hersonske oblasti oborili ukrajinski avion MiG-29.

Udarima ruskih snaga pogođena su 52 artiljerijska ukrajinska odreda na vatrenim položajima.

„Uništeno je pet skladišta municije i raketno-artiljerijskog oružja u oblastima naselja Seversk, Avdejevka i Ševčenko u Donjeckoj Narodnoj Republici, Novoaleksandrovka u Zaporoškoj oblasti, Bereznegovato u Nikolajevskoj oblasti. Na području gradova Dnjepropetrovsk i Pavlograd u Dnjepropetrovskoj oblasti uništene su dve baze za skladištenje goriva za vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine“, dodaje se u saopštenju.

Kadirov konačno zadovoljan tokom operacije, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA