Najnovije

Mekgregor: Ruski malj će na zimu zdrobiti i režim Zelenskog i sve što ostane od ukrajinske armije

Politika Vašingtona prema ukrajinskom sukobu postaje sve čudnija, ocenio je bivši savetnik američkog ministra odbrane pukovnik Daglas Mekgregor.

Za primer je uzeo izjavu bivšeg direktora CIA i bivšeg komandanta američkih i NATO snaga u Avganistanu, Dejvida Petreusa, da bi zapadne zemlje na čelu sa SAD trebalo da intervenišu u sukobu između Moskve i Kijeva.

Svojim u Vašingtonu je poručio: „Ne smećite s uma da Ukrajina nije Irak, a da se ruska vojska ne vozi u pikapovima sa mitraljezima“.

Mekgregor smatra da je Petreusova inicijativa indirektna potvrda da su ukrajinske oružane snage u kritičnom stanju:

„Bez stranih boraca i poljskih vojnika koji ratuju u njenim uniformama, ukrajinska armija neće moći da izdrži zimsku ofanzivu ruske vojske. Ruski malj koji treba da padne na režim Zelenskog zdrobiće sve što je preostalo od ukrajinskih snaga. A jedini način da se produži vek kijevskih vlasti je spremnost Vašingtona da se direktno umeša u sukob pre nego što bude prekasno“.

Mekgregor je uveren da za SAD nije dobro što se u Vašingtonu ne razmišlja o troškovima i posledicama koje će uslediti nakon ulaska u sukob zemalja NATO:

„Intelektualni i profesionalni nivo  vojnog rukovodstva Sjedinjenih Država je na žalosno niskom nivou. Tamo su spremni da se priklone svakoj glupoj ideji. A u drugi plan se guraju gubici, pitanja logistike, municije, medicinske podrške i evakuacije koja će biti potrebni ako alijansa uđe u sukob sa Rusijom“.

Mekgregor naglašava da je jedini siguran način za administraciju DŽoa Bajdena u Ukrajini - da posreduje da dođe do mira, a ne da vodi eskalaciji.

O pripremi provokacije '’prljavom bombom'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA