Najnovije

REPUBLIKANCI POBEĐUJU NA BOJNOM POLJU: Šerif Las Vegasa smenio guvernera Nevade iz redova demokrata

Odmeravanje snaga za guvernersko mesto je okončano, dok dve glavne stranke čekaju da vide ko će kontrolisati američki Senat nakon ovonedeljnih međuizbora

Izbori u SAD. (Foto: Printskrin)

Guverner Nevade iz tabora demokrata izgubio je svoju kandidaturu za reizbor od strane republikanskog takmaca DŽoa Lombarda, priznavši poraz pre nego što su tu vest zvanično objavili lokalni zvaničnici i mediji. Odmeravanje snaga za guvernersko mesto je okončano, dok dve glavne stranke sada čekaju da vide ko će kontrolisati američki Senat nakon ovonedeljnih međuizbora.

„Dok glasovi i dalje pristižu – a potrebno nam je da se svaki glasački listić prebroji i da se svaki glas čuje – čini se da ćemo pasti za neki procentni poen do pobede“, rekao je Sisolak u izjavi i priznao pobedu Lombarda - šerifa okruga, koji je osvojio 49,2 odsto glasova sa većinom prebrojanih listića.

Lombardo (60) je policajac veteran koji je služio dva mandata kao šerif okruga Klark, a dobio je i podršku bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

''Posvetio sam svoj život zaštiti i služenju našoj zajednici, a sada mi je čast što imam priliku da zaštitim i služim čitavoj našoj državu kao vaš sledeći guverner“, rekao je Lombardo u izjavi, ubrzo nakon što je Sisolak priznao poraz.

Odlazeći guverner se zahvalio svojim biračima i poželeo Lombardu uspeh nakon preuzimanja funkcije. On je takođe tvrdio da je demokratska senatorka Ketrin Mari Kortez Masto, iako mu je nedostajala na izborima, „na putu da pobedi“ i zadrži svoje mesto u gornjem domu Kongresa.

Međutim, prema Asošiejted presu, trka u Senatu u Nevadi će biti odlučena u ''foto-finišu'', a Masto od petka uveče zaostaje za republikancem Adamom Laksaltom za samo jednu desetinu procentnog poena. U petak do kasno uveče, u državi je prebrojano oko 94 odsto glasova.

Sa aktuelnim predsednikom demokrata iz Arizone, senatorom Markom Kelijem, koji je pobedio Blejka Mastersa iz GOP-a, Nevada i DŽordžija su sada države na koje treba obratiti pažnju jer će pokazati koja stranka dobija većinu u Senatu. Uoči ovonedeljnih izbora, demokrate su kontrolisale ravnomerno podeljen Senat zbog odlučujućeg glasanja potpredsednice Kamale Haris.

Snimke i mapu ofanzive na Avdejevku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA