Najnovije

Boško Obradović: Sprečiti ilegalne ulaske migranata u Srbiju

Srpski pokret Dveri pozdravlja saradnju države Srbije sa Mađarskom i Austrijom u cilju veće i bolje zaštite južnih granica naše zemlje od ilegalnog ulaska migranata.

- Dobro je da je aktuelna vlast konačno prihvatila da sprovede novu migrantsku politiku za koju se Dveri zalažu godinama unazad, ali se nadamo da neće ostati samo na rečima – kaže predsednik Dveri Boško Obradović.

Obradović kaže da je neverovatno da policija u Subotici ne zna za postojanje više ilegalnih migrantskih kampova van zvaničnih prihvatilišta i da se to toleriše.

- Ovo ne samo da ugrožava bezbednost građana Subotice, a posebno pograničnih sela, već izaziva sumnju da ovi ilegalni kampovi postoje uz dozvolu policije. Posebno zabrinjavaju informacije o nedozvoljenom oružju, trgovini drogom i prostitucijom među migrantskom populacijom. Već godinama unazad ukazujemo na protivzakoniti ulazak ogromnog broja migranata preko naše državne granice, što je nemoguće bez trgovine ljudima putem razrađenih krijumčarskih kanala. To sve je opet nemoguće da ne zna i ne može da otkrije granična policija – kaže Obradović.

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok predala je u skupštinsku proceduru predlog Deklaracije o novoj migrantskoj politici, kojom traže aktivniju ulogu države u sprečavanju ilegalnog ulaska migranata bez ličnih dokumenata na našu teritoriju.

- Možda građani drugih gradova i opština u Srbiji u kojima nema prihvatilišta za migrante ne osećaju ovaj problem, ali građani Subotice, Horgoša, Sombora, Šida, Kanjiže, Kikinde, Obrenovca i drugih mesta u Srbiji se osećaju ugroženim jer su ove lokalne sredine preplavljene migrantima bez identiteta. Ponavljamo da se radi uglavnom o vojno sposobnim muškarcima između 16 i 30 godina, o čijoj prošlosti ne znamo ništa, što predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju. Jasno je da ovo više nisu izbegličke porodice sa ratom zahvaćenih područja već nešto potpuno drugo – kaže Obradović.

Bitka za Marinku: Rusi se probili do centra - Ukrajinci pokušavaju kontranapad (MAPA/VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA