Najnovije

DR IVAN PAJOVIĆ: Amerika enormno naoružava Nemačku, pljačka je i gura u pakao svetskog rata

Čitajući sledeći tekst mogu se izvući tri zaključka: Amerika prisilno i u ogromnoj meri naoružava neke evropske zemlje, koristi se podmuklim političkim pritiskom kako bi prodavala svoje oružje po enormno visokoj ceni i očigledno priprema Evropu za oružani sukob širokih razmera. I još jedan zaključak, ne manje važan – evropskim zemljama upravljaju agenti američkog interesa, koji razaraju privredu i ekonomiju sopstvenih država – i to više nije nikakvo nagađanje. Tekstovi se obično završavaju zaključkom, ali ovde će biti učinjen izuzetak, jer podaci koje daju zvaničnici izgledaju naivno-logično, ali iza njih se krije zastrašujuća zlonamerna pozadina.

Piše: dr Ivan Pajović

Predstavnica u nemačkoj skupštini, Bundestagu, Eva Hegl, istupila je u javnosti sa tvrdnjom da je Nemačkoj preko potrebna ogromna količina municije. Kako bi se u potpunosti popunili zalihe municije, potrebno je da se za tu namenu izdvoji iz budžeta (ni manje, ni više) 20 milijardi evra. Nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht (po zanimanju socijalni radnik) je još ranije rekala da će većina naoružanja i municije biti kupljena od američkih vojnih kompanija (!!!). Ova žena, inače bez ikakvih kompetencija za mesto na kom se nalazi, uporno u javnosti iznosi (očigledno besmislene) tvrdnje kako je nemački vojnoindustrijski kompleks nesposoban da proizvodi savremeno i kvalitetno naoružanje.

Dok ministarka odbrane umuje i lobira za američke interese, nemačka vojska se neprekidno žali na nedostatak oficirskog, ali i svog ostalog kadra. Nedostatak ljudstva u nekim vojnim jedinicama je iznad 50%. List Die Welt objavio je da su nemačke oružane snage „snažno iscrpljene” zbog snabdevanja Kijevom naoružanja i da je neophodna hitna popuna.

Prema rečima ministarke Lambreht, preduzeća vojne industrije povezana sa vojskom, Bundesverom, (navodno) nisu u stanju da proizvode moderno i kvalitetno oružje. Iz tog razloga, a uzimajući u obzir povećanje opasnosti od širenja vojnog sukoba u Evropi, Kristina Lambreht je najavila smanjenje obima vladinih porudžbina za proizvodnju vojne opreme u nemačkim preduzećima i povećanje obima nabavki oružja iz Sjedinjenih Država (!!!). Nemačka ministarka odbrane je sa žaljenjem izjavila da američki partneri ne žele da dele vojne tehnologije sa svojim NATO partnerima (tj. žele isključivo da prodaju oružje).

Reagujući na ove reči, predstavnici nemačkih preduzeća zahtevali su da država dostavi ranije obećane porudžbine za proizvodnju vojne opreme i da ih zadrži u narednim godinama kako bi nemačka vojna industrija imala šanse za opstanak. Predsednik Strateškog odbora i šef nemačke kompanije „Airbus Helicopter” javno je optužio ministarku odbrane Kristinu Lambreht za nesposobnost i nespremnost da sarađuje sa nemačkim vojnoindustrijskim sektorom. Drugim rečima, optužio je za opstrukciju sopstvene zemlje i rad u korist stranog (američkog) faktora. To potvrđuju i reči direktora nemačkog proizvođača aviona „Diehl”, Gerada Valea, koji je rekao da Ministarstvo odbrane svojim američkim kupovinama podriva suverenitet Nemačke po pitanjima naoružanja. Udruženje preduzeća vojne industrije Nemačke saopštilo je da će zbog odbijanja da nemačka vlada uputi narudžbine za izradu vojne opreme, zemlja uskoro izgubiti ključne vojne tehnologije.

Ove nedelje će budžetski odbor Bundestaga odlučiti o trošenju posebnog fonda za modernizaciju naoružanja Bundesvera. Ministarstvo odbrane Nemačke predlaže da se lavovski deo sredstava uputi američkim kompanijama i tim novcem kupe novi američki lovci, vojno-transportni helikopteri i podmornice. Ukupni troškovi nabavke ove opreme procenjeni su na neverovatnih 50 milijardi evra. Nemački vojni proizvođači aktivno protestuje protiv ovakvih postupaka. Stotine nemačkih preduzeća iz oblasti mašinstva i elektronske industrije računaju na budžetska sredstva, u suprotnom očekuje ih bankrot. Nemački stručnjaci upozoravaju da će transfer budžetskih sredstava američkim kompanijama dovesti do toga da će tamošnja vojna industrija i povezane grane uskoro ostati bez posla. 

Očigledan američki uticaj iz senke ogleda se i u tome što se za nemačke ministre odbrane postavljaju bivši ginekolozi i socijalni radnici, a sličan (pa i gori) recept primenjuje se u svim zemljama kojima je Amerika politički tutor. Zaljučak o svemu rečenom dat je na samom početku teksta.

Ostale tekstove Ivana Pajovića pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA