Najnovije

JEZIVI DETALJ KOD HORGOŠA: Kod privedenih migranata automatsko oružje i simboli OVK (FOTO/VIDEO)

U dramatičnom sukobu migranata na području Horgoša sinoć je njih nekoliko povređeno, čak 600 je privedeno, a policija je zaplenila izvesnu količinu automatskog oružja. Kako se dodaje, identifikovane su i privedene osobe za koje se sumnja da su učestvovale u pucnjavi, a među zaplenjenim predmetima nalazi se i kapa sa simbolom OVK.

OVK (Foto: Jutjub)

U akciji policije nakon vesti da se puca na prostoru Horgoša, učestvovali su pripadnici MUP-a, policijskih uprava Kikinde i Subotice i Žandarmerije. Prijavljeno je da se ulicama kreću migrantske bande i pucaju jedni na druge na području Horgoša. Detaljnom pretragom terena na licu mesta otkriven je da je jedan migrant starosti oko 20 godina zadobio dve prostrelne rane u grudima. 

Kako prenosi RTV, na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 migranata, koji će biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije. 

Kapa OVK na Horgošu


Foto: printskrin

Tokom noći i od jutros, policija i Žandarmerija priveli su u Policijsku upravu Kikinda više osoba za koje se sumnja da imaju veze sa noćašnjom pucnjavom, ali i ilegalnim krijumčarenjem migranata, a ova akcija će se nastaviti i u narednom periodu.

Reč je o sukobu grupe migranata iz Maroka koja se sukobila sa protivničkim taborom migranata iz Pakistana.

U pretragu su uključeni i specijalci, helikopteri i dronovi. Akcija se odvija i u Beogradu, a policija sklanja migrante sa beogradskih ulica i trgova.

Na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

"Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni", poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumčara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da ih zaštiti.

Izvor: RTV/RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA