Najnovije

ODAKLE MIGRANTIMA U SRBIJI ORUŽJE: Iz Albanije, sa Kosova ili iz Ukrajine?

Nebojša Čović, bivši predsednik Koordinacionog centra za KiM, kaže da je Kurti na političkom planu izgubio nekakvu inicijativu provokacija. Dodaje da u ovom trenutku ne može situaciju sa tablicama da nazove niti porazom niti pobedom.

Automatske puške (Foto: Pixabay)

"Ono što je „odigrao“ Beograd, to mi se dopada i dosta je dobro odrađeno. Pred nama je svakako vreme velikih pritisaka i novih prevara", rekao je Čović, dodaje da će oni pokušati da uvuku priču o ZSO, kako oni nama zapravo čine veliki ustupak što će to da dozvole.

Kako kaže, probaće da predstave kako oni nama nešto čine, dodaje da mi nemamo pravo da se vratimo u institucije.

Dodaje da imamo mnogo više uzroka zbog kojih se nalazimo u ovoj situaciji, nisu samo u pitanju tablice.

Uhapšeni migranti sa oznakama OVK

U velikoj akciji policije pohapšeni su ilegalni migranti kod Horgoša, pucali su jedni na druge, a među njima su pronađene oznake OVK.

Čović navodi da je "Kurti za svašta nešto zaslužan, da se nalazi u svakojakim radnjama protiv Srbije, ali da ne zna da li može da se poveže sa slučajem na Horgošu, iako su, kako je rekao, pronađene oznake OVK".

"Mislim da su napravljene velike greške u EU koje sada uzimaju maha. Migranti se nisu stvorili sami od sebe, stvorio ih je kolektivni zapad", rekao je Čović.

Kako kaže, sada je pitanje odakle migrantima oružje.

"Naši organi su ih razoružali, imali smo i ranije slične incidente. Postavlja se pitanje odakle im oružje, da li je iz Albanije, sa Kosova, da li je iz Ukrajine, ozbiljna je situacija i sa time se ozbiljno treba pozabaviti", rekao je Čović.

Kako kaže, Preševo je interesantno jer je to zona u kojoj imamo administrativnu liniju sa Kosovom. Dodaje da naši nadležni organi trebaju hitno i brzo da intervenišu da se sazna ko je organizator.

"Neophodno je saznati ko su njihovi autoriteti. Mislim da Srbija mora polako da se zatvara za migrante, žao mi je tih ljudi, ali sa njima ulaze razni likovi koji mogu biti opasno za nas. Ne sumnjam da je možda neko sa zapada upleten u ovo", rekao je Čović.

Izvor: Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA