Najnovije

Kedmi: Ukrajina je samo početak globalnog rata između Rusije i Zapada

Oružane snage Ruske Federacije, u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini, u stanju su da odjednom razrade nekoliko opcija za razvoj dalje ofanzive, na položaje ukrajinskih militanata. Do ovog zaključka došao je poznati izraelski vojno-politički stručnjak, Jakov Kedmi. 

On je skrenuo pažnju na to, da ruske oružane snage, najverovatnije već proučavaju opcije za dalji razvoj „specijalne operacije“ u Ukrajini. Tu možemo izvući određene zaključke, da ruska komanda namerava da organizuje široku ofanzivu u zapadnom delu zemlje, čime će kijevski režim biti odsečen od snabdevanja oružjem iz EU i SAD.

Dakle, najverovatnije, ruska vojska može da preuzme kontrolu nad zapadnom granicom Ukrajine u određenim oblastima, kao i da započne aktivna neprijateljstva u mikolajskom pravcu.

„Sa operativne tačke gledišta, postoji nekoliko opcija za vojne operacije sa severa, počevši od zapadne granice Ukrajine do Sumske i Harkovske oblasti. Ovo bi moglo da odseče ostatak Ukrajine od snabdevanja opremom, oružjem i municijom. Međutim, možemo govoriti i o istovremenoj ofanzivi u Nikolajevskoj oblasti sa pristupom Pridnjestrovlju, i savladavanjem obale Crnog mora“, objasnio je vojni ekspert.

Kedmi je izrazio uverenje, da je „specijalna operacija“ samo početak globalne konfrontacije između Rusije i Zapada. Moskva namerava da neutrališe pretnju koju predstavlja kijevski režim, što će omogućiti SAD i EU da iznesu nove spoljnopolitičke zahteve ,u vezi sa bezbednosnim garancijama i postojanjem Severnoatlantske alijanse u njenom sadašnjem obliku.

Rusko rukovodstvo je uspelo da dobije ozbiljnu polugu uticaja na svoje međunarodne protivnike.

Ukrajina sprema evakuaciju grada od 3 miliona ljudi, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA