Najnovije

AMERIČKI ŠAMAR UKRAJINI: Bajden im srušio sve nade

Predsednik SAD, DŽozef Bajden, oglasio se o nastavku pomaganja Ukrajini u sukobu protiv Rusije

DŽo Bajden. (Foto: Flickr)

Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da šalju svoje trupe u Ukrajinu, već će se ograničiti na materijalnu podršku, izjavio je predsednik SAD DŽozef Bajden.

- Da li šaljemo trupe u Ukrajinu? Ne, šaljemo (vojnu) opremu kao i ranije. Vredne milijarde dolara, rekao je Bajden novinarima u svetlu izveštaja o planovima Vašingtona da poveća brojno prisustvo američkih vojnih snaga u zemlji.

Ranije je televizija „En-Bi-Si“ javila, pozivajući se na tri neimenovana američka zvaničnika, da SAD žele da povećaju broj svojih vojnika u Ukrajini kako bi se povećala kontrola nad isporukama oružja i pomoglo u upotrebi značajnih sistema.

Kako se navodi, „nekoliko desetina“ američkih vojnika trenutno se nalazi u Ukrajini, uključujući „veoma malu“ grupu koja proverava da li zapadno „oružje stiže do onih kojima je namenjeno“.

-Ministar odbrane (SAD Lojd) Ostin i drugi vojni rukovodioci žele da prošire misiju kontrole i obezbede prisustvo specijalista u zemlji koji bi pomagali Ukrajini da primenjuje ključne sisteme naoružanja, uključujući protivvazdušnu odbranu i sredstva za borbu protiv bespilotnih letelica, navodi televizija.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA