Najnovije

TEŠKI GUBICI UKRAJINACA KOD SVATOVA I BAHMUTA: 14. mehanizovana brigada odbija da izvršava naređenja iz Kijeva

Potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko rekao je da su Ukrajinci pretrpeli velike gubitke na artemovskom (Bahmut) i svatovsko-soledarskom pravcu.

"Prema našim proračunima, oko 500 ukrajinskih boraca svakodnevno strada u  reonu Artemovsk (Bahmut). A svatovsko-soledarski pravac  već sustiže - i tamo su i gubici neprijatelja katastrofalni", rekao je portparol oružanih snaga LNR.

Pozivajući se na obaveštajne podatke, dodao je da je na kupljanskom pravcu u 14. mehanizovana brigada Ukrajine masovno odbija naredbe nadređene komande.

"Razlozi za odbijanje sprovođenja borbenih naredbi su nepopunjenost jedinica zbog nedostatka osoblja, naoružanja i opreme. Takođe, vojnici su imali mnoštvo pitanja rukovodstvu zbog velikog broja neopravdanih gubitaka", objasnio je Maročko.

On je rekao da zapadne “humanitarne organizacije” skriveni iza humanitarnih simbola dostavljaju Ukrajincima u Bahmutu komunikacionu i izviđačku opremu, bespilotne letelice, punjive baterije, generatore, oružje i municiju.

Maročko je takođe rekao da je tokom decembra tokom praćenja radio frekvencija u zoni odgovornosti drugog armijskog korpusa Republike otkriveno prisustvo stranih plaćenika iz više od 30 zemalja Dalekog i bliskog inostranstva.

Stepić: Sa Rusijom u Odesi i na Dunavu - otpadaju priče da nam je Brisel bliži od Moskve

Izvor. Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA