Najnovije

"Vlast se ponovo igra životima Srba na KiM"

Posle poziva predsednika države Aleksandra Vučića Srbima na KiM da uklone barikade, potpuno je jasno da Srbi sa KiM služe aktuelnoj vlasti samo kao sredstvo za pregovore sa Aljbinom Kurtijem i EU, bez da vode računa o realnoj opasnosti po njihove živote, saopštile su Dveri.

- Pored toga, vlast manipuliše i činjenicama oko uhapšenog Srbina Dejana Pantića i njegovog tzv. puštanja na slobodu. Naime, Pantić nije pušten već je u kućnom pritvoru, dok se druga dvojica uhapšenih Srba i ne pominju. Sa druge strane, ROSU i baze naoružanih Albanaca i dalje postoje na severu KiM i niko ne govori o njihovom izmeštanju.  Sada EU i NATO ponovo pominju nekakav politički sporazum, pa se postavlja pitanje da li je naredni korak prelazak na francusko-nemački predlog ulaska lažne države Kosovo u UN? Ako je tako, onda možemo očekivati da se predstavnici Srpske liste vrate i u separatističke institucije lažne države Kosovo. Mogu nam Aleksandar Vučić i Petar Petković plasirati medijske spinove kako vodimo i 20:0 u pregovorima, ali je realnost na terenu potpuno drugačija – tvrde Dvari.
 
Ova stranka navodi da su Srbi na KiM ogorčeni ponašanjem vlasti u Beogradu i žele povratak srpskih institucija, a upravo barikade na severu KiM to jesu i brane narod od odmazde.

- Jer, šta će se dogoditi ukoliko se one povuku? Svakako da se Zapadu ne može verovati, jer ni 2004. godine nisu pružili bezbednost Srbima kada se dogodio pogrom i kada su Srbi ubijani i proterani sa svojih vekovnih ognjišta, a srpske svetinje paljene i uništavane – kaže se u saopštenju.

KIRIL BUDANOV, ŠEF UKRAJINSKIH VOJNIH OBAVEŠTAJACA: Rat je ušao u ćorsokak! Ne možemo napredovati ni mi ni oni

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA