Najnovije

Aleksandar Vučić: Novi francusko-nemački predlog nije poboljšan u delu koji je najvažniji za nas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da novi tekst francusko-nemačkog predloga koji su Beograd i Prišitna dobili u odnosu na prethodni nije poboljšan u onome što je navažnije za Srbiju.

Govoreći o novoj verziji francusko-nemačkog predloga, Aleksandar Vučić je rekao da nam "nisu izašli u susret onome što je traženo".

"Spremni smo da razgovaramo, ništa ne odbijamo unapred, osim što smo u pisanoj formi, ne samo usmeno jasno stavili do znanja šta su nase crvene linije i ono što ne možemo da prihvatimo. Spremni smo da razgovaramo, spremni smo na kompromisna rešenja i nastavićemo da razgovramo", rekao je predsednik. 

"Pitanje kog dana će se desiti provokacija koja će poremetiti mir"

Vučić je, komentarišući situaciju na Kosovu i Metohiji i ulazak policije na sever pokrajine, rekao da se zbog odluka prištinskih vlasti postavlja pitanje kojeg dana će se desiti neka nova provokacija koja može da poremeti mir i stabilnost.

"Danas su ponovo suprotno Briselskom sporazumu i svemu što je dogovoreno slali policiju i do zuba naoružane policajce na sever, kao što sam rekao i pre nekoliko dana samo se pitate kog dana će neka nova provokacija ili nešto novo da se dogodi što može da poremeti stabilnost i mir", kazao je Vučić.

Kosovska policija je pokušala da upadne u opštinske izborne komisije, da zauzme, zgrade, došlo je do manjih sukoba, snage kosovske policije su se povukle, rekao je Vučić i dodao da je dobro to što prema sadašnjim informacijama nema vesti o stradalima.

"Verujem i nadam se da će tako i ostati", rekao je predsednik.

Što se tiče tajminga kada je napad izvršen, kako kaže Vučić, ne zna šta je tim ljudima u glavama da izazivaju sukobe, nestabilnost i tenzije svake nedelje.

"Pred nama nije lak i jednostavan period, ali je važno da ostanemo zajedno i sa svojim narodom na KiM, ali je važno i da sa Albancima dogovorimo sve što je moguće da mir bude održan i sačuvan", navodi.

Dodaje da veruje da će i specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak imati važnu ulogu u smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji.

RAKETNI NAPADI ZADALI SNAŽAN UDARAC KIJEVU! Rusi uništili ključne železnice, NATO je džabe slao oružje

Izvor. RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA