Najnovije

EMIL VLAJKI: Ja, vi i Vučić - Kosovo je Srbija (2)

Piše: Emil Vlajki

Kao da sam slutio što će se desiti

NAPOMENA ČITATELJIMA: Bilo bi dobro da, umjesto da dijelite etikete, da počnete čitati ono što pišem, makar činjenično, a o smislu da ne govorim.
(Ovo se ne odnosi na grupu Bošnjaka koji se kriju pod srpskim imenima, šire razdor među Srbima i praćeni su zbog širenja mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi).

Tako sam jučer iznio slijedeće stavove koji su se ODMAH SUTRADAN pokazali istinitim. Citiram:
-Nikada ne bih otišao u Tiranu (na skup o zapadnom Balkanu) kao što je Vučić… učinio. Jednostavno bi im rekao Fuck you, tako da svi razumiju.
- Isto tako bi ih upitao, iz Beograda naravno, kako ih nije stid (zemlje Zapada) to što su iz čista mira okupirali Kosovo, osnovali lažnu albansku državu i napravili najveći koncentracioni logor u Evropi isključivo za Srbe. Ne bi bilo loše podsjećati ih na to s vremena na vrijeme.
- Situacija na Kosovu se komplicira. Srbi su, s pravom, napustili sve institucije ove lažne države, ali je pritom nastao vakum, praznina. Umjesto srpskih policajaca, na sjeveru su sada albanski policajci.
- Srbi su svakodnevno fizički ugroženi... Mislim… da bi se, makar na sjeveru, trebala formirati SRPSKA TERITORIJALNA OBRANA sastavljena od bivših policajaca, vojnika i sportaša… To bi trebalo obuhvaćati par hiljada ljudi dobro organiziranih koji, KAO U SAD,  ne bi dozvoljavali fizičko i svako drugo maltretiranje građana, niti bi dozvoljavali da albanske policijske jedinice koje dođu na sjever, šikaniraju Srbe.
-…Trebalo bi Albancima i Zapadu NEDVOSMISLENO reći da će… u  slučaju novih pogroma, vojska Srbije, bez oklijevanja ući  NA SVOJ TERITORIJ da djeluje protiv nasilja nad srpskim narodom od strane terorista. Pa da vidimo, da li bi Zapad vojno intervenirao i započeo treći svjetski rat. Jer tada to ne bi bila više borba između Srbije i NATO-a kao 1999. godine.

POGLEDAJTE, ŠTO SE SINOĆ DESILO, A ŠTO JE DIREKTNO VEZANO ZA MOJ TEKST!!!

Kosovska policija ušla je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu.

"Kurti je nastavio sa protivpravnim akcijama u cilju okupacije severa Kosova i Metohije", .
"Oko 300-350 Kurtijevih policajaca sa dugim cevima i uz pratnju oklopnih vozila upali su oko 20.30 u Severnu Mitrovicu".
"Kao razlog su naveli to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama navodno uplašeni".
"Beograd će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM".
Pripadnici Kosovske policije ušli su večeras oko 20 časova iz Južne u Severnu Mitrovicu i drže pod blokadom grad.
Kako javlja reporter Kosovo onlajna, policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.
Svi kafići su zatvoreni, a žene i djeca su se sklonili sa ulica.
Oglasila se kosovska policija
Kosovska policija saopštila je da će u narednim danima povećati svoje prisutvo na sjeveru Kosova i dodala da su održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima, prenosi Kosovo-online pisanje  Gazeta ekspres.

SMISAO DOGAĐANJA

Očito je, da NJemačka, Velika Britanija i SAD guraju Kurtija da svakodnevno provocira Srbe sa sjevera Kosova. Nakon toga se ove velike sile igraju dobrih i loših policajaca.

Varijante

1.    Možda je to tajno dogovoreno od svih strana kako bi se ubrzala podjela Kosmeta. Ako Srbija uskoro uđe sa policijom na sjever Kosova (po Kumanovskom sporazumi),onda je to najvjerojatnije tako.
2.    Možda se želi navesti Srbiju da vojno intervenira, pa da NATO reagira. Priglupo, malo vjerojatno, čitav region bi bio u plamenu i Rusija bi intervenirala. Zapad bi definitivno izgubio Balkan.
3.    Ovo je probni balon da se vidi kako će se Vučić postaviti; dokle mogu ići u provokacijama.
4.    Možda žele nešto ponovo iskamčiti od Srbije s obzirom na Vučićevu popustljivost. 

Ostale tekstove Emila Vlajkija možete videti OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA