Najnovije

UKRAJINSKI AMBASADOR NAPUŠTA SRBIJU: Sastao se sa Dačićem pred polazak

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine u Republici Srbiji Oleksandra Aleksandroviča.

Ukrajina (Foto: Ambasada Ukrajine u Sarajevu)

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zahvalio je ambasadoru Aleksandroviču na saradnji koju su tokom prethodnih šest godina ostvarili i doprinosu koji je dao jačanju odnosa između dve zemlje. Rekao je da su Srbija i Ukrajina tradicionalno prijateljske zemlje i da treba nastaviti sa razvojem bilateralnih odnosa.

U vezi sa aktuelnom situacijom, predsednik Narodne skupštine je izrazio nadu da će uskoro doći do smirivanja tenzija i da će svi problemi biti rešavani kroz dijalog.

Ambasador Aleksandrovič se složio da Srbiju i Ukrajinu vežu prijateljski odnosi i da treba nastaviti sa njihovim razvojem i jačanjem.

Sagovornici su razgovarali o saradnji između Narodne skupštine i Vrhovne Rade Ukrajine i složili se da se nakon održavanja izbora u Srbiji organizuju međusobne posete poslaničkih grupa, kao i da se razmotri mogućnost razmene poseta na nivou predsednika parlamenata.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić poželeo je uspeh ambasadoru Aleksandroviču u daljoj karijeri.

Izvor: RTV

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA