Najnovije

POJAVIO SE SNIMAK: Ukrajinci zabranjenim oružjem gađali ruske položaje (VIDEO)

Vitalij Kiseljov, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Donjecke Narodne Republike, objavio je snimak lansiranja rakete Točka-U od strane ukrajinske vojske. Video se pojavio na njegovom Telegram kanalu.

Točka-U (Foto: Novorosinform)

U pozadini snimka se može čuti kako neko na ukrajinskom jeziku komentariše šta se dešava. „Pa… da li ste spremni za još jednu paljevinu? Da pogine što više ljudi. Zato što je to dosta za jedan ili dva hektara“, čuje se na snimku. Prema rečima Kiseljova, osoba iza kamere govori sa galicijskim akcentom (zapadni ukrajinski dijalekat – prim. red).

Prema rečima Kiseljova, snimak dokazuje upotrebu zabranjenih kasetnih projektila od strane Oružanih snaga Ukrajine, jer „jedan ili dva hektara“ znači da je raketa opremljena kasetnim punjenjem. To je, podsetio je, zabranjeno međunarodnim konvencijama.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ukrajinska vojska granatirala Melitopolj raketama Točka-U sa kasetnom municijom. Rakete su ispaljene iz grada Zaporožja, koji se nalazi severno od Melitopolja. Ruska vojska je uspela da remontuje mesta sa kojih je pogođena i udarila je po položajima kijevskih snaga.

Kako su Čečeni prevaspitali uhvaćene neonaciste, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA