Najnovije

PUK ''AZOV'' OSUĐEN NA SMRT: Kijev im presudio, jedini izlaz je Valhala (VIDEO)

Aleksej Arestovič, savetnik šefa Kancelarije predsednika Ukrajine, odgovorio je na pozive komandanta puka Bileckog i drugih „azovaca“ i izjavio da je u ovom trenutku deblokada Mariupolja nemoguća.

Puk --Ayov-- *Foto> Jutjub(

Prema rečima Arestoviča, jedinice Oružanih snaga Ukrajine najbliže Mariupolju vode najteže borbe severno od Volnovahe. Oni se bore sa nadmoćnijim snagama Armije DNR i ne može biti reči ni o kakvoj deblokadi Mariupolja, „tu bi se i sami borili“.

Ostali delovi ukrajinske vojske se nalaze na više od 100 kilometara od Mariupolja. Ako krenu ka Mariupolju, naći će se u goloj stepi pod vazdušnim udarima.

Arestovič je rekao da ne postoji vojno rešenje za problem blokade Mariupolja. Postoji samo političko-diplomatski put. Istovremeno, kako proizilazi iz reči Arestoviča, radi se o humanitarnoj situaciji (organizacija evakuacije civila). Što se tiče vojske, prema rečima savetnika šefa Kancelarije predsednika, istorija je poznavala mnogo primera kada su se, u još gorim situacijama, odbrambene snage izdržavale i po nekoliko meseci.

„Vojno rešenje trenutno nije moguće. Svakodnevno se bavimo političkim odlukama. Evakuacija je već počela. Rat je dvosmerni proces i ne zavisi sve od nas“, dodao je Arestovič.

One koji pozivaju na napad za deblokadu Mariupolja, Arestovič je optužio da pokušavaju da izvrše „emocionalno punjenje“, koje, po njegovom mišljenju, radi za neprijatelja.

Ruski mediji su iz ovakvog stava Arestoviča izvukli zaključak da je zvanični Kijev osudio pripadnike puka '’Azov'’ na smrt.

Na društvenim mrežama se mogu pročitati i komentari da je jedini izlaz za '’azovce'’ Valhala, mesto na koje, prema nordijskoj mitologiji, odlaze ratnici posle smrti u borbi.

Podsećamo, grad Mariupolj je opkoljen sa svih strana. I pored toga što su desetine hiljada civila napustili grad preko humanitarnih koridora, veliki broj njih je ostao u gradu i pripadnici nacionalnih bataljona ih koriste kao živi štit.

Mariupolj je ostao bez struje i grejanja, a nepoznato je da li u gradu ima dovoljno prehrambenih proizvoda.

Kako su Čečeni prevaspitali ukrajinske ekstremiste, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA