Najnovije

RUSKI NOVINAR DIREKTNO IZ MARIUPOLJA: U gradu poslednje uporište neonacista - "izlazak civila blokiran, snajperisti pucaju na ljude" (VIDEO)

Prema najnovijim informacijama sa terena, ukrajinski nacionalisti blokirali su izlazak civila iz Mariupolja, prenose Izvestja.

Prema rečima novinara, put od Vinogradnojea, odakle se evakuiše stanovništvo, blokiran je kamionima i automobilima. Izbeglice ne mogu da grad napuste automobilima, već samo peške. U susret im dolaze borci Narodne milicije Donjecke Narodne Republike (DNR).

Kako je sa terena preneo novinar ruske agencije, snajperisti pucaju na izbeglice.

- Na liniji smo dodira i svojim očima vidimo da je koridor koji bi mogao da se koristi za evakuaciju zaista blokiran - javlja Semjon Jeremin.

Predstavnici Narodne milicije DNR napominju da se ovde ni minut ne poštuje režim tišine na ukrajinskoj strani.

- Malo ispred nas su utvrđenja Mariupolj, tamo sede borci jedinice "Azov", malo dalje - 56. brigada marinaca. Ovde deluju teški mitraljezi, snajperisti... Civilno stanovništvo nije pušteno, sve je zatvoreno, ljudi ne mogu ni da uđu, ni da izađu - rekao je jedan od vojnika.

Jedan od boraca DNR rekao da ukrajinski nacionalisti pucaju na civile koji pokušavaju da napuste blokirani Mariupolj. Prema njegovim rečima, u gradu je ostalo „poslednje uporište“ nacionalista.

- Nisu ih pustili napolje. Grubo rečeno, pokrili su se. Sada pokušavamo da nekako povučemo vilile, a oni takođe udaraju - rekao je borac DNR-a o pokušajima evakuacije stanovnika.

Podsetimo, Rusija je 8. marta od 10.00 časova po lokalnom vremenu ponovo proglasila režim tišine na teritoriji Ukrajine. Moskva je izrazila spremnost da obezbedi humanitarne koridore iz nekoliko ukrajinskih gradova. Poznato je da je Rusija za nekoliko dana već primila više od 2 miliona zahteva ukrajinskih državljana koji traže pomoć u evakuaciji.

Dan ranije, jedan od izbeglica je svedočio da se našao pod vatrom kada je hteo da izađe kroz humanitarni koridor u Mariupolju. Čovek je rekao da su on i njegova majka „ležali sat i po, plašeći se da ih ne pogode meci".

Šta Rusi spremaju za Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA