Najnovije

NASTAVLJA SE SUKOB U PALESTINI: Novi talas nasilja

U najnovijem talasu izraelsko-palestinskog nasilja tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana izraelske snage na okupiranoj Zapadnoj obali danas su teško ranile još dvojicu Palestinaca.

Palestina (Foto: Pixabay)

Izraelska vojska je sprovela raciju hapšenja u selu Jamun, zapadno od DŽenina na severnom delu Zapadne obale kada su desetine Palestinaca počele da bacaju kamenje i eksploziv na vojnike, koji su uzvratili vatru, prenosi AP.

"Vojnici su uzvratili bojevom municijom na osumnjičene koji su bacili eksplozivne naprave i bilo je pogodaka", navodi se u saopštenju vojske.

Dvojica ranjenih muškaraca su hospitalizovana, navodi zvanična palestinska novinska agencija Vafa.

Izrael je poslao snage da pretraže palestinske gradove i sela u potrazi za osumnjičenima ili saučesnicima u vezi sa dva smrtonosna napada na Izraelce poslednjih nedelja.

Ranije ovog meseca, palestinski napadač je otvorio vatru na prepun bar u Tel Avivu i tom prilikom ubio troje pa pobegao sa mesta zločina, ali je kasnije poginuo u razmeni vatre sa policijom.

U tom napadu, kao i u tri druga napada na drugim mestima u Izraelu poslednjih nedelja, ubijeno je 14 ljudi, što je najsmrtonosniji talas izraelsko-palestinskih sukoba tokom poslednjih godina.

Prema podacima agencije Asošiejted pres, izraelske snage su u nekoliko poslednjih nedelja ubile najmanje 25 Palestinaca.

O dešavanjima u Mariupolju pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA