Najnovije

"Neonacistima" u Azovstalju nije ostalo još mnogo

Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da ukrajinskim nacionalistima koji se zabarikadirali na teritoriji fabrike "Azovstalj" u Mariupolju "nije još mnogo ostalo".

- Situacija u Mariupolju je i dalje komplikovana, posebno u "Azovstalju". Tamo su i dalje neonacisti, i neće biti juriša na fabriku. Ipak, koliko mi znamo, njima nije ostalo još mnogo - rekao je Pušilin.

Ranije je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u telefonskom razgovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom pozvao na otvaranje humanitarnih koridora iz Mariupolja.

Putin je napomenuo da je nakon oslobođenja Mariupolja dato naređenje da se otkaže juriš na Azovstal, a svima koji polože oružje garantovan je život.

Kada je 2014. proglašena DNR, Mariupolj je sa oko 450.000 stanovnika bio drugi po veličini grad u toj republici posle Donjecka. Međutim, u junu iste godine, ukrajinske snage bezbednosti su povratile kontrolu nad njim.

Zamenik komandanta bataljona Vostok DNR Aleksandar Semjonov je 7. marta 2022. rekao da je grad opkoljen i da je počelo čišćenje određenih oblasti.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu je izvestio predsednika Putina da je Mariupolj oslobođen 21. aprila. Putin je tada naredio da se otkaže juriš na "Azovstalj", ali da se stvori obruč oko čeličane tako da "ni muva ne može da proleti".

Dramatičnu prognozu Centralne banke Nemačke o posledicama sankcija Rusiji pogledajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA