Najnovije

POKS: Od juče poznato ko će biti budući kralj Srbije

Nakon što je saopšteno da je princ Petar Karađorđević potpisao odluku o abdikaciji i preneo sva prava bratu, princu Filipu, iz Pokretu obnove Kraljevine Srbije (POKS), čiji predsednik je Vojislav Mihailović, poručuju da je sada poznato ko će biti budući kralj Srbije, uz čestitke građanima na tom "velikom događaju".

Vojislav Mihailović (Foto: POKS)

POKS u saopštenju pozdravlja odluku princa Petra da prepusti prava nasledstva krune svom bratu Filipu Karađorđeviću i ocenjuje je kao mudru i državničku.

"Od juče cela Srbija zna da će posle kralja Aleksandra II Karađorđevića, njegov srednji sin princ Filip biti naslednik krune, a zatim i unuk, princ Stefan, koji svi žive u Srbiji", naveo je Mihailović.

On je dodao da je kraljevina "nasilno, nelegalno, protivustavno i nedemokratski ukinuta 1945. godine" i da se narod nikada nije izjasnio o toj odluci, niti je podržao na referendumu.

"Zato je monarhisti nikada nisu priznali, niti će. Za nas je Aleksandar II legitimni kralj Srbije, a budući kralj posle njega će biti Filip I, ukoliko se sa tom odlukom složi kralj, što je neophodno prema pravilniku Kraljevskog doma. Čestitam srpskom narodu i svim građanima Srbije na ovom velikom događaju", dodao je Mihailović.

O nestalih 9.000 gkasačkih listića pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA