Najnovije

ŠTA JE VUČIĆ ZAPRAVO ODGOVORIO DODIKU: Dodik o "razilaženju RS sa BiH" - Vučić o "integritetu BiH"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić rekao je, reagujući na izjavu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o mogućem „razilaženju“ RS sa Bosnom i Hercegovinom, da će Srbija poštovati integritet BiH, ali da neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma.
Vučić i Dodik

Vučić i Dodik

Na pitanje novinara o izjavi Dodika, da će RS krenuti sa „razilaženjem“ sa drugim entitetom Bosne i Hercegovine, kao i njegovom najavljenom zahtevu Vučiću da ga u tome podrži, Vučić je danas izjavio da je stav Srbije da „priznaje BiH kao međunarodno priznatu državu, njen teritorijalni integritet i teritorijalni integritet RS u okviru BiH i traži poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Ipak, dodao je da je podnošenje ovakve rezolucije „brutalno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Rekao je da je i sa predsednikom Dodikom razgovarao samo o njegovom putu u Rusiju i o pomeranju „Vaskršnjeg sabora“ kako bi se zajednički donele odluke nakon izglasavanja rezolucije o Srebrenici.

Dodao je da ima mnogo tema koje su važne u odnosu Srbije i RS, kao i da je od suštinskog značaja zaštita ćiriličkog pisma, srpskog jezika i saradnja u oblasti kulture i ekonomije.

Na kraju, još jednom je upitao „naše američke partnere“ zašto podržavaju „gaženje Dejtonskog sporazuma“ i rekao da mu ne treba objašnjenje advokati iz „njihovih Sarajeva, Zagreba, Prištine, Podgorice“.

Pročitajte OVDE šta Borko Stefanović poručuje opoziciji koja izlazi na izbore

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA