Najnovije

EMIL VLAJKI: Nova željezna zavjesa

Rezime

Svijet je već, faktički, radikalno izmijenjen, a ubrzo će biti i formalno, institucionalno. Ustvari, postojat će dva svijeta, dvije Ujedinjene nacije, dvije svjetske vojne formacije, dva svjetska tržišta, dva svjetska monetarna sistema, dva interneta, dva vida humanizma i ljudskih prava, dva geopolitička bloka. Jedan svijet će biti anglo-saksonski, protestantski, sa dijelom Evrope, uglavnom NATO zemljama i Japanom, i drugi, evroazijski, pravoslavno-muslimanski, baziran na pretpostavci o istinskom humanizmu.

Pored ova dva svijeta, postojat će i „nesvrstani“. Tu će prvenstveno spadati Indija I Kina sa svojim religijama-filozofijama, hinduizmom, budizmom i taoizmom. „Nesvrstani“ će brojati oko tri milijarde ljudi.
Napomena: Da je to tako, pokazalo se prilikom glasanja u UN o, kako je rečeno, „ruskoj agresiji na Ukrajinu“. Dvije trećine čovječanstva je bilo ili protiv ili uzdržano.

Summary.

The world has already been radically changed, and it will soon be formally, institutionally. In fact, there will be two worlds, two United Nations, two world military formations, two world markets, two world monetary systems, two internet, two forms of humanism and human rights, and two geopolitical blocs. One world will be Anglo-Saxon, Protestant, with a part of Europe, mostly NATO countries plus Japan, and another Eurasian, Orthodox-Muslim, based on the assumption of true humanism. In addition to these two worlds, there will be "non-aligned". This will primarily include India and China with their religions-philosophies, Hinduism, Buddhism and Taoism. "Unaligned" will number about three billion people.
Note: If this were the case, it was shown during the UN vote about „Russian aggression against Ukraine“. Two-thirds of humanity either was against or abstained.


Piše Emil Vlajki

Što se, ustvari dešavalo?

Ključna riječ za ovu priču je SIBIR, teritorij sa neizmjernim sirovinskim bogatstvima, kojeg se Zapad, već jedno stoljeće, želi dočepati. Prvo ga je u tome spriječila boljševička Oktobarska revolucija. Drugu priliku je imao nedavno, kada su na vlast, jedan za drugim, došli politički idioti, Gorbačov i Jeljcin koji su Rusiju skoro uništili. Tada se desilo čudo u obliku Putina koji je od Rusije nanovo napravio veliku silu.
Isfrustrirani NATO-Zapad je dvadeset godina tražio način kako da ga se riješi. Konačno je odlučio da mamac bude Ukrajina. Od jedne demokratske zemlje, „obojenom revolucijom“, napravio je nacističku tvorevinu zasnovanu na neizmjernoj mržnji prema svemu što je rusko. Istočni, ruski dio Ukrajine se tada odvojio u dvije zasebne autonomne pokrajine.
NATO instruktori su posebno obučavali nacističke formacije kao što su Azov, Pravi sektor i Svoboda, a od zemlje su napravili pravu, vojnički sofisticiranu, teško osvojivu, tvrđavu. Istovremeno je počeo lov na Ruse u Donjecku i Lugansku. U osam godina je ubijeno oko petnaest tisuća Rusa, a ruski jezik je izbačen iz službene upotrebe.

Na vlast je postavljena politička marioneta Zelenskij, koji djeluje kao portparol NATO-a. Najavio je i pristupanje Ukrajine NATO-u i nuklearno naoružavanje. Na kraju, glavnina ukrajinske vojske, oko sto tisuća vojnika, se skoncentrirala na granici sa Donjeckom i Luganskom. Spremao se konačni upad i ubojstvo nekoliko milijuna ljudi! Situacija je bila slična kao i sa pripremljenim napadom na Izrael 1967. godine.

Amerika je znala da će Rusija morati intervenirati kako bi spasila rusko stanovništvo i osigurala se protiv prijetnje buduće NATO i nuklearne Ukrajine.

Rusija, vojnom intervencijom, tražeći denacificiranu, demilitariziranu i neutralnu Ukrajinu, naišla je na izuzetno profesionalnu vojsku, sjajno naoružanu i dobro utvrđenu, tako da su se vojne operacije odužile. Rusi će, naravno, dobiti ovaj rat: zaštita i istinsko osamostaljenje dviju ruskih pokrajina, uništenje nacističkih grupacija i kontrola nad Azovskim morem, ali uz velike teškoće.

Amerika (NATO Zapad) je dobila ono što je htjela: osudu „ruske agresije“ i uništenu Ukrajinu kojoj će „pomoći“ nakon rata (moj tekst: Politička ekonomija ukrajinskog rata). Ali to joj nije bilo dovoljno. Rusiji je oteto 300 milijardi dolara deponiranih u zapadnim bankama! Anti ruska histerija vlada Zapadom. Putin je proglašen Hitlerom. Izmišljeni su takozvani ruski zločini (Buča), što liči kao jaje jajetu na Račak, izmišljena iračka sredstva za masovno uništavanje, lažan incident u Tonkonškom zaljevu, osnova za SAD bombardiranje Sjevernog Vijetnama, i tako dalje, i tako dalje.

I tako dolazimo na početak. Rusija je proglašena nepoželjnom u UN i to će, najvjerojatnije, rezultirati njenim razlazom sa ovo svjetskom organizacijom. Sve ostalo što je napisano u Rezimeu, nastat će tijekom vremena.

Može se desiti da bude izuzetno burno u Srbiji i Republici Srpskoj/Bosni i Hercegovini. Daj Bože da toga ne bude. Kako sada stvari stoje, vjerojatnije je da će se obje zemlje naći u zoni Zapada. Ali u ovoj točki, prestaje svaka mogućnost logičkog razmišljanja.

Više tekstova autora Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA