Najnovije

ŠTA SE KRIJE IZA RUSKOG NAPUŠTANJA KIJEVSKE OBLASTI: Rusi tvrde "gest dobre volje", NATO da je reč o podlom planu (MAPA)

Portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, govoreći o povlačenju ruskih trupa iz Kijevske oblasti, istakao je da je to gest dobre volje za stvaranje povoljnih uslova za pregovore, tokom kojih su moguće ozbiljne odluke.

„Da bismo stvorili povoljne uslove za pregovore, želeli smo da napravimo gest dobre volje. Možemo da donosimo ozbiljne odluke tokom pregovora, pa je predsednik Putin naredio našim trupama da napuste region (Kijevsku oblast)“, rekao je Peskov u intervju za francuski TV kanal LCI. 

On je naglasio da Moskva želi da obustavi vojnu operaciju putem pregovora i da je zainteresovana da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pristane na postavljene uslove.

Međutim, NATO tvrdi da je razlog povlačenja iz Kijevske oblasti potpuno drugačiji.

Rusija jača svoje snage kako bi preuzela kontrolu nad celim Donbasom na istoku Ukrajine i napravila "kopneni most" sa poluostrvom Krim, koje je pripojila 2014. godine, izjavio je juče generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

- Nalazimo se u ključnoj fazi rata. Ruske snage su napustile Kijevsku oblast i severnu Ukrajinu. Predsednik Rusije Vladimir Putin premešta veliki broj vojnika... Oni će se ponovo naoružati, dobiti pojačanja u broju, jer su pretrpeli gubitke, i snabdeće se za pokretanje nove visoko koncentrisane vojne operacije u regionu Donbasa - rekao je novinarima Stoltenberg.

Generalni sekretar Alijanse je rekao da je u Donbasu koncentrisana većina ukrajinskih snaga i dodao da će premeštanje ruskih snaga potrajati nekoliko sedmica.

Vodeći američki general priznao realnost, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Alo/Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA