Najnovije

SKANDAL: Zelenski sa pripadnicima ''Azova'' nastupio pred grčkim parlamentom (VIDEO)

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se zajedno sapripadnicima ekstremističkog puka ''Azov'' razgovarao putem video obratio grčkom parlamentu i izazvao skandal, pišu RIA Novosti.

Azov (Foto: Jutjub)

Napominje se da su poslanici Komunističke partije Grčke KKE i desničarske partije Grčko rešenje ignorisali govor ukrajinskog predsednika, odbivši da u to vreme prisustvuju sednici parlamenta. Zelenskog su pozdravili samo parlamentarci iz vladajuće partije Nova demokratija.

Predsednik Ukrajine je tokom govora govorio o situaciji u Ukrajini i pozvao Grčku da pruži maksimalnu podršku republici. On je takođe pozvao poslanike da pogledaju snimak sa apelom dvojice borca '’Azova'’ iz Mariupolja. „Ovo su dva Ukrajinca grčkog porekla, jedan od njih nosi masku, ne može da pokaže lice, nadam se da razumete“, objasnio je Zelenski.

Prvi pripadnik '’Azova'’ je u svom obraćanju grčkim parlamentarcima dao veoma kontroverznu izjavu, s obzirom da se njegova jedinica u mnogim zemljama sveta karakteriše kao nacistička. Izjavio je da je on lokalni grk iz mariupolja, čiji se deda za vreme Drugog svetskog rata borio protiv nacista, a da se on sada bori protiv '’ruskih nacista'’.

O stanju na frontu u Donbasu pročitajte OVDE.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA