Najnovije

EMIL VLAJKI ZA PRAVDU: Protiv koga će Srbija ratovati?

(Malo šale za velike i male)

Hanibal ante portas (neprijatelj je pred vratima). Tako su u starom Rimu označavali neposrednu opasnost za njihov grad i imperiju. A u današnjem stoljeću ima puno h(k)anibala pred vratima. Čini se da bi htjeli da ratuju protiv Srbije, a možda da je unište i na neki drugi način.

Na primjer, srpski veliki prijatelji Nijemci. Nekada su stvarno masovno ubijali Srbe klasičnim vatrenim oružjem, „malo“ uz pomoć ustaša koji su maljevima i noževima ubijali Srbe u Jasenovcu. Ali danas, jok! Profinili su se. Napravili su Četvrti Rajh na sofisticiran način. Sve ono što je Hitler sanjao o ujedinjenoj Evropi, to se ostvarilo: Deutschland Über Alles. U ovom času, sami drže 30% kapitala EU. Sada je to kulturna, „arijevska“ nacija koja će uložiti 100 milijardi eura za svoje naoružanje, vjerojatno kako bi obnovila staru slavu; Jevreja i Slavena još uvijek ima za nove konc logore i plinske komore. Jeste da je učestvovala u okupaciji Kosmeta, ali to je bila početna proba za buduće slavnije poduhvate.

NAPOMENA. Iz ovog je primjera vidljivo da se prava prijateljstva kuju decenijama. Nijemci su Srbe uništavali u Prvom, pa u Drugom svjetskom ratu. Nakon toga su učestvovali u otimačini 15% njenog teritorija, te je sadašnje njihovo prijateljstvo, konačno, zakovano srpskom krvlju.

U ovom času bombardiraju Beograd svojim ucjenama. Skupa sa braćom Amerikancima, preko diplomacije ucjenjuju Srbe. Ako se ne odvojite od Rusije (sankcije, osude…), slijede primanje samoproglašenog Kosova u svjetske institucije, nikada ne ćete u Evropu, vele Nijemci NJemu. Zatim, povući ćemo naše investitore, a to je 70% vaše privrede. Nakon toga slijedi kaos i pobuna naroda, ne ćete imati gdje pobjeći od njegovog gnjeva!
Dobro, vidljivo je da u ovom času Srbija neće ratovati protiv NJemačke. Protiv koga onda? Mi to ne znamo, ali On naoružava zemlju bez prestanka. Sigurno zna nešto što mi ne znamo. 

Piše Emil Vlajki

Srbija je danas ponovo vojno snažnija od zemalja u regiji. Trenutno ima 25.000 aktivnih vojnika, ukupno 27 aviona (klasificiranih kao borbeni i lovci-bombarderi), 51 helikopter i 323 tenka, što je daleko više od bilo koje susjedne zemlje. Tu treba dodati novi protuavionski raketni sustav Pancir S-1, te novi protuoklopni raketni sustav Cornet, sve iz Rusije. Iz Kine joj je stigla kopija PZO sustava velikog dometa FK-3 (kopija ruskog S-300), već su stigle kineske borbene bespilotne letjelice, a dolaze slične iz Turske.

Protiv koga bi, međutim Srbija ratovala? Šest od osam zemalja u okruženju su u NATO savezu, a BiH te samoproklamiranu državu Kosova, također štiti NATO.

To je, ipak, činovnička ocjena stanja na Balkanu. Tamo, granice su daleko od toga da budu konačne, a ni (ne)prijatelji nisu stalni što jasno pokazuje rat u Ukrajini. Tako su nekad Bjelorusija i Rusija bili oprobani prijatelji Srba, ali se u ovom času to više ne pika; sada su braća neprijatelji. Nije dokazano da će BiH ostati čitava nakon stvaranja hrvatske Herceg-Bosne, a tu je rat uvijek moguć. Sandžak bi se mogao naći u ratnom plamenu, Republika Srpska bi mogla proklamirati samostalnost, a Srbija bi mogla zauzeti dio Kosmeta do Ibra (ovo posljednje je šala, međutim, tko zna). Sve su to, naravno hipoteze, a njihova vjerojatnost nije zanemariva. Ovdje ćemo, mi obični ljudi, često paranoični, istaći nekoliko mogućih ratnih scenarija.

PRVI SCENARIJ

Nakon ovih izbora, Hrvati će ponovo biti bijesni. Bošnjaci kojih ima četiri puta više, ponovo će im birati njihove predstavnike, navodne Hrvate, izdajice. Hrvati će tada osnovati Herceg-Bosnu, praktično treći entitet. Bošnjaci prijete: Nas je četiri puta više. Bit će krvi do koljena. Imaju najmanje 100 000 boraca i značajno naoružanje (devet tvornica oružja za : Ne daj Bože!). Nastat će pokolj Hrvata. Hrvatska vojno intervenira. Dobija podršku NJemačke i (potajno) Srbije. Prijeti podjela i nestanak BiH; druga Ukrajina. Rat bijesni. Srbija je potpisnik Dejtona i promatra situaciju. Ali to nije sve. U Sandžaku (Raškoj) gdje je 60% populacije bošnjačko, diže se ustanak kako bi pomogla muslimanima u BiH. Srbija vojno intervenira.

DRUGI SCENARIJ

NATO koji je, praktično, već okupirao BiH sa par tisuća vojnika, prenstveno Britanaca, pred izbore želi maknuti „proruskog“ Dodika, nastoji da ga uhapsi. Ali Republika Srpska ima 10 000 dobro naoružanih policajaca. Rat sa NATO-om je u tijeku. Prijeti intervencija ruskih trupa. Srbija vojno, mirovno, intervenira. Konačno se stvari smiruju kompromisom. Dodik odlazi u dragovoljno izgnanstvo, a na vlast dolazi Stanivuković, miljenik Beograda i Zapada.

TREĆI SCENARIJ

Zapad vidi da ne može natjerati Srbiju da se odrekne Kosmeta. Tajno, nudi kompromis. Dozvoljava Srbima da vojskom uđu u svoj teritorij do Ibra, a da se ostatka Kosmeta odreknu. Albanci o tome ništa ne znaju. Srbija nadmoćno osvaja taj teritorij. Guši pobunu Albanaca u Preševskoj dolini. Konačno svi su, kako bi Predsjednik rekao, nešto dobili i izgubili. Srbi masovno bježe iz nove albanske države.

ČETVRTI SCENARIJ

Vlasti u Srbiji prihvaćaju prijedlog Zapada. Odriču se Kosmeta, ali Srbija istog časa ulazi u EU. Samoproglašena Republika Kosova postaje članica NATO-a. Narod u Srbiji se buni, i u većini je protiv takvog rješenja. Znajući za raspoloženje naroda, ruske obavještajne službe rade svoj posao. Pobuna poprima oružani karakter. Vlasti u Srbiji odlučno guše pobunu. Rusi vojno interveniraju, ali nailaze na dobro pripremljenu obranu. Kao i u Ukrajini, dva slavenska naroda se međusobno ubijaju istim oružjem. Zapad trlja ruke od zadovoljstva.

PETI SCENARIJ

On je, u ovim vremenima, apsolutno nemoguć u Srbiji. Međutim, povijest poznaje slučajeve: primjerice Cezara u Rimu, Sadata u Egiptu, Rabina u Izraelu, koji su tragično nastradali od svojih, nakon što su postigli zapažene uspjehe vojne i mirovne prirode. Kod Srba se to danas radi puno humanije. Nove vlasti nekadašnje svoje čelnike, koje narod smatra herojima: Mladića, Karadžića, Miloševića, Ojdanića, Lazarevića…, šalju u zatvore na Zapadu kao bi tamo bili obeščašćeni i poslani na robiju.

NAPOMENA. Ako Rusi ostvare relativno brzu pobjedu u Ukrajini, Vlasti u Beogradu će se odreći svog sadašnjeg izrazito prozapadnog kursa i ponovo postati politički neutralne.

NAPOMENA. Ako samo jedan od ovih četiri scenarija proradi, sva četiri će se smiješati u jedan, jedini. Ovo je Balkan.

Predhodne tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA