Najnovije

IZRAEL BESAN NA LAVROVA: Optužili ga za ''najniži nivo rasizma'' prema Jevrejima

Ambasador Rusije u Izraelu Anatolij Viktorov je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Izraela radi razjašnjenja posle intervjua ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, prenosi TASS pozivajući se na pres-službu ministarstva.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela je u saopštenju navelo da će zamenik generalnog direktora održati razgovor radi razjašnjenja sa Viktorovom „zbog nečuvenih i neoprostivih izjava Sergeja Lavrova“. U Izraelu su ih nazivali i strašnom istorijskom greškom. „Jevreji se nisu ubijali međusobno tokom Holokausta. Optuživanje samih Jevreja za antisemitizam je najniži nivo rasizma prema Jevrejima“, dodaje se u saopštenju izraelskog ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je Lavrov, u intervjuu italijanskoj televizijskoj kompaniji Mediaset, rekao da bi Adolf Hitler mogao da ima jevrejske korene. Ruski šef diplomatije je to izjavio kao odgovor na reči ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je istakao da je Jevrejin i da zbog toga u Ukrajini ne može biti nacizma.

Kome SAD poručuju da se suoči sa holokaustom i prošlošću, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA