Najnovije

NARODNA OSLOBODILAČKA ARMIJA ODGOVORILA AMERICI: Kinezi organizuju vojne manevre nadomak Tajvana!

Kineska Narodna oslobodilačka armija izvodi manevre nadomak Tajvana kako bi zaštitila nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet i kao odgovor na "dosluh Tajvana i SAD", poručio je portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei.

Foto: Pravda

Precizirao je da je komanda Istočnog krila kineske vojske organizovala vežbe provere borbene gotovosti u vazdušnom prostoru i vodama nadomak Tajvana uz učešće više rodova vojske i naoružanja.

"Ovo su neophodne radnje koje se preduzimaju kao odgovor na dosluh Tajvana i Sjedinjenih Država i u skladu sa potrebom zaštite nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je Tan.

On je istakao da je kineska armija u stanju pripravnosti i spremna da preduzme sve neophodne mere kako bi odlučno osujetila mešanje bilo koje spoljne sile i secesionističke pokušaje za proglašenje nezavisnosti Tajvana, prenosi "Global tajms".

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da su Oružane snage Rusije ušle u Lisičansk i da su skoro ušle u Severodonjeck. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA