Najnovije

ZAROBLJENICI IZ AZOVSTALJA, STRANI PLAĆNJNICI I NATO INSTRUKTORI: Šta će dalje biti sa njima?

U Mariupolju bi moglo biti održano suđenje ukrajinskim ekstremistima, izjavila je za RIA Novosti Jelena Šiškina, predsednica Komiteta za krivično i administrativno zakonodavstvo Narodnog veća Donjecke Narodne Republike.

Zarobljenici iz Mariupolja (Foto: RIA Novosti)

"Vidimo granatiranje Belgorodske oblasti. Stoga ne isključujemo održavanje nekog dela Tribunala na teritoriji Ruske Federacije. U gradu Mariupolju biće održan prelazni, posebni mariupoljski, tribunal", rekla je ona.

Na optuženičkoj klupi će biti i „instruktori iz zemalja NATO-a i strani plaćenici“, kao i „pojedinci i subjekti koji su finansirali ovaj terorizam“, dodala je ona.

Šiškina je juče rekla da bi to moglo da se održi pre kraja leta. Sada Generalno tužilaštvo DNR i ruska ministarstva razvijaju svoju povelju, a bazu dokaza prikuplja regionalna kancelarija Komesara za ljudska prava.

Prema rečima predstavnice parlamenta DNR, proces neće biti vezan za nacionalno zakonodavstvo. U Tribunal mogu biti pozvani i predstavnici evropskih zemalja, ali koji još nije precizirano kojih.

Nacionalisti iz puka '’Azov'’, čiji su borci procesuirani u Rusiji, predali su se nakon što je ruska vojska preuzela kontrolu nad teritorijom mariupoljskog pogona Azovstalj.

O teškom vremenu koje čeka Rusiju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA