Najnovije

OBRADOVIĆ: Recite narodu istinu - evrointegracije Srbije su propale!

Ako aktuelnoj vlasti ili bilo kome drugom u Srbiji do sada nije bilo jasno, onda je to ovih dana posle samita u Briselu i definitivno: proces pristupanja Srbije EU zaustavljen je, blokiran je, ne postoji više. Evropske integracije Srbije su propale. I ne samo da se Srbiji više ne nudi ništa, već se za to ništa od Srbije traži da zauzvrat radi protiv svojih nacionalnih i državnih interesa i ukine svoju suverenost, identitet i svoje duhovno-istorijsko biće: da prizna nezavisnost lažne države Kosovo, da podrži ukidanje Republike  Srpske i da se priključi NATO ratu protiv Rusije uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji.

Foto: UNS

Piše: Boško Obradović
 
Nakon 22 godine puzanja Srbije u EU, gde smo na tom bezalternativnom putu ostali bez državne zajednice sa Crnom Gorom, dobili proglašenje nezavisnosti „Kosova“, potpisali antiustavne Briselske i Vašingtonske sporazume, trpeli konstantan pokušaj ukidanja Dejtonskog sporazuma i same Republike Srpske uz stalni regionalni pritisak uvođenja deklaracija o lažnom genocidu u Srebrenici, za koje vreme je otišlo više od pola miliona mladih, obrazovanih ljudi iz naše zemlje, uz stalno nametanje gej-premijera i LGBT agende koja treba da kulminira organizovanjem centralne evropske proslave nastranosti u Beogradu ove godine, vreme je da Srbija kaže - dosta. Kao kandidat za EU Srbija je došla do nacionalnog, ekonomsko-socijalnog i moralnog sloma, sve uz podršku iz EU ovdašnjem nedemokratskom i kriminalizovanom režimu.
 
Treba progovoriti jezikom istine. Istina je da su evropske integracije umrle i da se Srbiji nameću nove ucene na putu nove NATO okupacije sada čitave Srbije, a ne samo KiM. Zato Srpski pokret Dveri smatra da nam je potrebno donošenje potpuno nove spoljno-političke orijentacije, zvaničan prekid evrointegracija koje ne postoje i definisanje bilateralne saradnje sa EU u svim oblastima od obostranog interesa.
 
Potrebno nam je i jačanje bilateralnih veza sa državama koje nisu priznale nezavisnost tzv. Kosova, kao i sa tradicionalnim partnerima zainteresovanim za privrednu saradnju poput Italije, Austrije i Nemačke. Sve drugo, poput ideje francuskog predsednika Makrona o nekakvoj novoj šarenoj laži o evropskoj političkoj zajednici, nije ništa drugo nego uvlačenje u antiruski lobi, o čemu nikako ne može da se izjašnjava tehnička Vlada niti predsednik države bez Narodne skupštine. Tek kada konačno shvatimo da nas EU neće, već nastavlja da nas ucenjuje i ponižava, otvoriće se drugi putevi za našu državu i novi oblici saradnje na svim stranama sveta preko kojih možemo bolje da odbranimo naše nacionalne, državne i ekonomske interese.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA