Najnovije

OSLOBODILI ČUVENU SVJATOGARSKU LAVRU: Rusi na dva mesta prešli reku Severski Donjec

Ruska vojska je na još jednom mestu forsirala reku Severski Donjec i došla konačno u priliku da ukrajinsku armiju izbaci iz važnog grada Lisičanska. I da potom iz tog smera krene u ofanzivu na ukrajinske pozicije oko Kramatorska i Slavjanska, gde je trenutno skoncentrisana ukrajinska donbaska glavnina.

Foto: RIA

Rusi su istu reku prešli i kod mesta Dolina koje su Ukrajinci grčevito branili jer je odatle samo dvadesetak kilometara do Slavjanska.

Sa opkoljavanjem Slavjanska i Kramatorska počeće generalna bitka za Donbas, mada će sa padom Lisičanska cela Luganska Republika biti oslobođena.

Za sve Ruse – i u Ukrajini i u Rusiji -poseban značaj ima okolnost da je Severski Donjec pređen kod čuvenog Svjtogorskog manastira.

Ta „sveta lavra“ je od neprocenjivog značaja za celokupno ruskog pravoslavlje, a oslobođena je u naletu ruskih specijalaca.

Posećamo da je ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu saopštio je da je duž leve obale Severskog Donca, pored gradova Liman i Svjatogorsk, oslobođeno i 15 naselja.

Kompletan izveštaj sa ratišta pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA