Najnovije

LAVROV: Crnu Goru i Severnu Makedoniju pokušavaju da pretvore u antirusko oruđe

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Evropska unija i NATO pokušavaju Crnu Goru i Severnu Makedoniju da pretvore u instrument "u antiruskoj igri". Prema njegovim rečima, "isto su pokušali da učine iz Ukrajine i iz niza drugih istočnoevropskih zemalja", prenosi RTCG.

Sergrj Lavrov (Foto: Jutjub)

"Sada postoji frapantna promena između onoga što Crnogorci i Makedonci osećaju prema Rusiji i onoga što su njihovi političari prisiljeni da učiniti iz Brisela, EU, NATO. Ovo je pokušaj da se od njih napravi "oruđe" u antiruskoj igri", rekao je Lavrov u intervjuu udruženju "Naše kino".

Intervju je objavljen i na stranicama Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije

Prema rečima Lavrova, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji je obećan ulazak u EU, ali je traženo da uđu u NATO, pridruže se sankcijama i zauzmu "stav koji je otvoreno antiruski".

U TV intervjuu Lavrov kaže da je svojevremeno bio u Skoplju i Ohridu i "video sam kako se ljudi u Makedoniji odnose prema zajedničkoj istoriji i veri”.

Kako je naveo, bio je i u Crnoj Gori.

"Posećivao manastire i hramove. Zadivljujući je spomenik V.S. Visockom u Podgorici, na kome je uklesan jedan katren iz njegove dugačke pesme o Crnogorcima. Završava frazom "žalim u životu ovom, što nemam korena dva, što drugom domovinom mojom, ne zovem Crnu Goru", rekao je Lavrov.

Ko će pobediti i kada će kraj, saznajte OVDE.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA