Najnovije

EMIL VLAJKI: Zašto lutke na konce pate?

ZAŠTO LUTKE NA KONCE PATE?
"Ali se više nećemo ćerati
Napamet i osumice
Brže — bolje i kako bilo
Tek onako od duga vremena
Na pola srca
Nadvoje
Natroje
Svako na svoju stranu
Ne znajući šta bi drugo
Pa ajde da se ćeramo."
(Matija Bečković)

Piše: Emil Vlajki

Zamislite osobu koja nema nikakvog morala, koja ima lažan identitet, koja nema vlastitog mišljenje, koja govori samo ono što joj njeni gospodari kažu i koja za to prima dvadeset hiljada eura mjesečno!

Kada na to mislim, slina mi se stvara u ustima kao kod Pavlovljevih pasa. Imam utisak da  bih se odrekao svog identiteta i prostituirao za daleko manje pare. Čitavog života čekam da me netko pokuša korumpirati za neki veliki iznos, ali nitko neće da mi ponudi bilo što. Jednostavno mi nitko ne vjeruje da bih tako nešto uradio. I na taj način sam prisiljen da ostanem siromašan i pošten.

Osoba koju sam opisao je Kristijan Šmit, Nijemac, zvan beskičmenjak. Netko ga je u njegovoj zemlji zeznuo rekavši mu da dođe u BiH, da tamo glumi Visokog Predstavnika i da će ga svi voljeti. Ustvari, ne baš svi. Ima tamo nekakav strašan psihopata, Dodik, Srbin naravno. On će ti svašta govoriti. Da si hohštapler, da te nitko nije nikada nizašto izabrao, da si turista, da nitko neće primjenjivati ono što budeš naređivao, itd. Dobro, rekli su mu, nitko te nizašto nije birao, ali ako se taj psihopatski Srbin bude s tobom previše fucked, odnosno za..bavao, mi, Englezi i Ameri, imamo balističke rakete, a Srbi obožavaju kada ih bombardiramo. Mi smo ti koji našim bombama stvaramo međunarodno pravo, a ne nekakvi univerzalni principi. Psihopata će se malo derati, a onda će se, uobičajeno, povući u svoju mišju rupu.

I beskičmenjak Šmit je stvarno u to povjerovao. Voljet će ga Hrvati i Bošnjaci, i to je dovoljno. U početku je stvarno izgledalo da će tako i biti, a onda je nastao kaos u Šmitovoj eurima programiranoj glavi. Naime, muslimani/Bošnjaci već decenijama biraju Hrvatima njihove političke predstavnike. Hrvatima je to dozlogrdilo i odlučili su da od ove godine, a prilikom izbora u listopadu (oktobru), tako više ne bude.

Treba znati da je NJemačka (plus Vatikan) stvorila sadašnju Hrvatsku podupirući njenu odluku o neovisnosti. Stvari su išle toliko daleko, da su Nijemci zaprijetili da će uništiti Evropsku Zajednicu ukoliko ova ne prihvati samostalnost Hrvatske i razbije Jugoslaviju (vidi pored mojih knjiga Demonizatio of Serbs i Građanski rat u Crnoj Gori i : Explaining Defection from International Cooperation, Germany's Unilateral Recognition of Croatia, by Beverly Crawford). U znak zahvalnosti, pjesma Danke Dojčland (Hvala NJemačkoj) je, praktično, bila, pored Lijepe Naše, druga službena himna Hrvatske! E, pa moćni politički krugovi u NJemačkoj i dalje bezuvjetno podržavaju Hrvate! Zato su naredili Šmitu da nametne kao Visoki Predstavnik u BiH izborni zakon koji će onemogućiti da muslimani/Bošnjaci biraju hrvatske političke predstavnike. Jadan Šmit je to htio uraditi, a onda je nastao džumbus u Muslimansko-Hrvatskoj Federaciji (Federacija, drugi BiH entitet).

Name, kao što je Hrvatska čedo NJemačke, tako je i Federacija čedo Amerike. Nastala je u Vašingtonu 1944. godine spajanjem Republike BiH i Herceg-Bosne. Ameri su obećali Hrvatima da će Federacija kad-tad postati dio Hrvatske. Dakako, prevarili su ih i Hrvati su, ubrzo, postali u Federaciji „muslimansko cvijeće“. Muslimani, kojih je u Federaciji četiri puta više, počeli su tretirati Hrvate kao paščad dok ovima to nije dozlogrdilo. Elem, kada je turista Šmit htio oktroirati spomenuti zakon u korist Hrvata, muslimani/Bošnjaci su počeli demonstrirati (aranžirano od strane Amera i Engleza) i fizički prijetiti Šmitu, govoreći mu da se vrati odakle je došao! Jadan Šmit! Nitko ga više u BiH ne voli. „I što sada“, rekla bi Konstrakta u svojoj kult pjesmi „In corpore sano“?

I još nešto o ovoj lutki na konce, beskičmenjaku Šmitu. Neki tvrde da je on neonacista. To je apsolutno netočno. Nacistički zločinci su imali čvrstu ideologiju i bili su spremni za nju ginuti. Šmit je jednostavno nitko i ništa!

Kako će se ovo u BiH završiti. Možda Zapad, zbog rata u Ukrajini, zbije svoje redove i nađe neki kompromis. Možda, ali malo, malo vjerojatno. Muslimani/Bošnjaci neće odustati od onoga što im Ameri i Englezi garantiraju (čitavu Bosnu i Hercegovinu), a Hrvati više nikada neće biti „muslimansko cvijeće“.  A tu je i jedini pravi ruski prijatelj na svijetu, Dodik, koji ne može izgubiti izbore u Srpskoj i koji neće odustati od samostalnosti svog entiteta. Pravi, nepomirljivi rogovi u BiH vreći, toj nemogućoj državi. „I što sada“? 

Ostale tekstove Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA