Najnovije

NADA: Skupština Srbije da zauzme stav o Evroprajdu u Beogradu

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS Vojislava Mihailovića i 25 udruženja građana će zatražiti da se otvori rasprava u Skupština Srbije o tzv.Evroprajdu u Beogradu i da institucija koja predstavlja građane zauzme stav o opravdanosti ili ne ove manifestacije u Beogradu.

Koalicija NADA (Foto: NADA)

"Zakonom su garantovana ista prava za sve građane, bez obzira na seksualnu orijentaciju, ali niko nema pravo, naročito manjina, da stalno promoviše a zapravo napadno nameće svoje vrednosti većini, putem tzv. parada ponosa i sličnih manifestacija. Protiv toga ćemo se boriti u Skupštini Srbije, kao i protiv Zakona o istopolnim brakovima koji će opet postati aktuelan posle najavljene parade. Branićemo Ustav Srbije koji brak definiše kao vezu isključivo muškarca i žene", izjavio je predsednik Nove DSS i jedan od lidera koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

"Od kada se kod nas održavaju tzv. Parade ponosa, one su služile za vređanje države, njenih simbola, kao i nacionalnih i verskih osećanja većine našeg naroda, a ne za promovisanje različitosti. Sve dok je to tako, protivićemo se svakom takvom događaju. Mi kao narod imamo čemu da se ponosimo iz naše slavne istorije. To svakako nisu parade gej populacije", izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Šta čeka Srbe na KiM od 1. avgusta, saznajte OVDE.

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA