Najnovije

Drakulić: Teško da neće biti restrikcija struje

Nadam se da neće biti restrikcija struje, međutim, nova dešavanja na tržištu energije u Evropi me plaše da to neće biti moguće ostvariti tokom zime, izjavio je u intervjuu za list Nova predsednik poslovnog kluba "Privrednik" i vlasnik "Point grupe" Zoran Drakulić.

Drakulić je ocenio da cena struje na evropskom tržištu „obeshrabruje“ i da je pitanje koliko će Srbija biti u mogućnosti da obezbedi struje, a pogotovo da li će biti u mogućnosti da plaća po toj ceni veće količine tokom zime.

„Gašenje struje privredi dovelo bi do pogoršanja već postojećeg stanja i uticalo bi sigurno na BDP Srbije u 2022. godini. Bivši direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić je sigurno veliki krivac, ali treba da imate u vidu da je problem sa lošim gazdovanjem nastao znatno pre dolaska Zorane MIhajlović načelo Ministarstva energetike i tu treba tražiti krivca, ukoliko država uopšte ima te želje“, rekao je Drakulić za list Nova.

Dodao je da je njegov pesimizam uzrokovan i time da „bivši funkcioner EPS dobio novu funkciju, a za štetu od više stotina miliona evra ne odgovara“.

Drakulić smatra da država ne bi smela dodatno da optereti privredu cenom struje, „imajući u vidu da je cena struje privredi povećana 1. januara ove godine za 55 do 60 odsto“.

„S obzirom na to da je najavljeno povećanje za građane do 10 odsto, to bi bilo u znatnoj nesrazmeri, što je već podignuto privredi. U svakom slučaju, ako i do tog povećanja dođe, to će opet platiti građani kroz skuplje proizvode“, zaključio je Drakulić.

Zašto će pobeda Rusije u Ukrajini biti gora za SAD od Vijetnama saznajte OVDE.

Izvor: Fonet/N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA