Najnovije

NEPRIJATELJ PRELAZI REKU! Rusi ujedinili SAA i Kurde, kreće zajednički udar na Turke (VIDEO)

Kao deo obuzdavanja agresije Turske na severu Sirije, Sirijska arapska armija je, uz pomoć kurdskih artiljeraca i jedinica specijalne namene, izvela masovnu vežbu za forsiranje vodenih barijera u regionu Alepa.

Sirijske inženjerske jedinice napravile su pontonske prelaze na kojima su, pod aktivnim protivljenjem uslovnog neprijatelja, sirijske pešadijske i tenkovske jedinice prebačene na suprotnu obalu.

Takođe, sirijski tenkisti, savršeno obučeni od strane ruskih vojnih instruktora, uspešno su vežbali podvodnu vožnju i angažovali se sa neprijateljem nakon forsiranja vodene barijere uz podršku jurišne avijacije.

U vežbi su učestvovali borbeni proračuni protivvazdušne odbrane Sirijske arapske vojske, koji su vežbali uništavanje bespilotnih letelica.

Istovremeno je održana obuka kurdskih artiljerijskih jedinica za vatrenu podršku akcijama sirijskih snaga. Vežbi su prisustvovali predstavnici sirijske Vrhovne vojne komande, strani posmatrači i vojni specijalisti.

Brojni predstavnici sirijskih i stranih medija pokrivali su ove masovne akcije.

Turska treba da uzme u obzir da će joj Sirija oštro odgovoriti u slučaju početka najvljene vojne operacije na severoistok Sirije, saopštila je SAA.

Rusija zadala težak udar SAD u Africi, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA