Najnovije

PAJOVIĆ: Codex alimentarius, ”zlatna milijarda” i ukrajunska plodna zemlja u rukama zapadne zakulise

Da li ste zaboravili šta je to „Kodeks alimentarijus” iz 2009. godine?

Foto: HelmKast

Piše: dr Ivan Pajović

U prethodnoj kolumni pisano je o tome kako su kompanije „Kargil”, „Dupont” i „Monsanto” kupile trećinu obradive zemlje Ukrajine, negde oko 170.000 kvadratnih kilometara. Zanimljivo je da su u pitanju baš ove kompanije, naročito „Monsanto”, ozloglašen po promociji i prodaji genetski modifikovane hrane i genetski modifikovanog semena za useve, kao i najveći proizvođač genetski modifikovanih domaćih životinja namenjenih ishrani.

Nema sumnje da će ogromne površine ukrajinske zemlje koje su otkupljene (prisilno, ucenom MMF-a – videti prethodnu kolumnu) biti korišćene upravo za proizvodnju ove hrane za koju se nesumnjivo zna da je pre svega nezdrava, kako za uzgoj životinja, tako i za ljudsku ishranu, ali možda čak i opasna, jer se tačno ne zna kakve posledice po genetsku strukturu ljudi ostavlja njena konzumacija generacijama koje dolaze.

Pored toga što je jasno da su rečene kompanije u vlasništvu mračnih globalističkih investicionih fondova „Blekrok”, „Vangard”, i „Blekstoun”, jasno je i to da je sve to što se na delu realizuje zapravo fizička ruka odluke o formiranju organizacije „Kodeks alimentarijus” (Codex alimentarius) još iz 1963. godine. NJu su formirale Svetska zdravstvena organizacija (WHO) i Organizacija za hranu i agrikulturu (FAO), ali je povezana i sa Svetskom trgovinskom organizacijom.

Monstruozni plan zvani „Kodeks Alimentarijus” stupio je na snagu 2009. godine sa ciljem ostvarivanja profita bez obaziranja na štetnost po zdravlje ljudi. Takozvani teoretičari zavere idu čak i dalje u svojim tvrdnjama da je zapravo zla namera dublja od samog profita i da se odnosi na plansko trovanje budućih pokoljenja u cilju ostvarivanja satanskog plana zvanog „Zlatna milijarda” koji ima u vidu smanjenje svetskog stanovništva sa današnjeg broja na (po njima) održivu milijardu ljudi.

Dakle, iza „Kodeksa alimentarijusa” nesumnjivo stoji tzv. Svetska tzv. zdravstvena organizacija, koja je većinom finansirana iz privatnih fondova (o tome sam pisao u ranijim kolumnama – o strukturi finansiranja ove opskurne organizacije, gde većinu novca uplaćuju fondacije Bila Gejtska, a manjinu vlade pojedinih država) i koja predstavlja nekakvu paralelnu strukturu vlasti u svetu. Da je to istina, najbolje dokazuje činjenica da je ova organizacija bila ta koja je proglasila svetsku pandemiju korona-virusa, prisiljavala vlade „suverenih” država na primenjivanje mera protiv pandemije i upravljala sistemom panike, navodeći čovečanstvo na višestruku vakcinaciju upotrebom najrazličitijih ucena, što je dovelo do enormnog ekstraprofita farmaceutskih kuća, kojima upravljaju upravo gore rečeni opskurni investicioni fondovi.    

Vratimo se na „Kodeks alimentarijus”, čiji protokol nameće korišćenje ogromnog broja najrazličitijih aditiva u ljudskoj hrani, podržava i promoviše genetski modifikovanu hranu i insistira na upotrebi ovakve hrane naročito na teritoriji zemalja Istočne Evrope, među koje se ubraja i Srbija. Prema „Kodeksu”, sve životinje koje se uzgajaju za hranu ili mleko moraće da dobijaju „Monsanto” hormon rasta i „Monsanto” antibiotike. Takođe, daju se i preporuke o zračenju proizvedene hrane (!!!), navodno u svrhu očuvanja njene svežine tokom transporta sa udaljenih mesta proizvodnje. Poljoprivrednicima se nameće i korišćenje genetski modifikovanog „Monsanto” semena, koje iscrpljuje zemljište, a kreirano je tako da se iz prinosa ne može koristiti novodobijeno seme, već se nanovo svake godine mora kupovati od kompanije-prodavca.

Nije loše reći da su se u Srbiji još 2013. godine pojavili proizvodi koji su označeni piramidom (!!!) i oznakom „ Codex alimentarius”. Zanimljivo je da su ti natpisi ubrzo nestali sa proizvoda, a takođe donet je propis da se genetski modifikovane domaće životinje ne moraju obeležavati i mogu se pariti sa normalnim sortama.

Svedoci smo da je svetska zakulisa koja se bavi svim i svačim u svrhu profita i nekih opskurnih ciljeva u zamahu kupovine čitavih delova država, što se ne može nazvati čak ni latifundijama koliko su ogromni. A sve uvek počinje donošenjem zakona o slobodnoj trgovini ziratnom zemljom, pri čemu su strani fondovi u ogromnoj prednosti jer raspolažu enormnim sumama novca. Za najopskurniji fond „Blekrok” se smatra da raspolaže sa više od deset triliona dolara, što ne mora značiti da je istina, već da je suma možda i znatno veća. Bez obzira, pred takvom finansijskom moći ma koji drugi kupac je prosto autsajder.

Ukrajina je zbog dužničkog ropstva postala žrtva otimanja ogromne površine plodne zemlje (što ne znači da je taj proces završen). Na toj zemlji biće uzgajana hrana prema „Kodeks alimentarijusu”, a žrtva će biti celo čovečanstvo kome će ta hrana biti prodavana. Jer kupci hrane u suštini i ne znaju šta zapravo kupuju u svojim supermarketima, tj. kakav je kvalitet i struktura hrane koju svakodnevno konzumiraju. U isto vreme zakulisa korak po korak zabranjuje pojedincu sopstvenu proizvodnju hrane u sklopu opisane agende, a pojedinačnim zemljama postavlja „svetske” standarde koje su dužne da sprovode nad svojim građanima.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA