Najnovije

JOŠ JEDNA ŽRTVA ZA SVETU RUSIJU: O pogibiji Darje Dugine, kćeri filozofa Aleksandra

Piše: Vladimir Dimitrijević

ŠTA SE DESILO U PODMOSKOVLJU

Godine 1994, kada je Vojska Srpske bila u najvećim zamasima i zaletima, snažno odolevajući NATO ofanzivama, ubijena je ćerka proslavljenog njenog čelovođe, da bi se on slomio, a herojski pohod Srba zaustavio. Nisu uspeli. Bol su mu zadali, strahotan, ali nisu uspeli. Srpska postoji, iako pod teškim uslovima strane okupacije, ali postoji.(1) 

U subotu, 20. avgusta 2022. godine, nešto posle 22 časa, u Podmoskovlju je izvršen atentat na ćerku Aleksandra Dugina, Darju, koja je svojevremeno studirala filosofiju, koja je, sa svojim ocem, podržavala rat Rusije protiv NATO satanizma na Ukrajini. U julu mesecu, smrtnu presudu Darji Duginoj najavila je Velika Britanija, uvevši joj sankcije upravo zbog stava o Ukrajini. (2) 

Postoje indicije da je sam Dugin trebalo da bude u  džipu, da bi se vratio kući posle porodičnog festivala „Tradicija“, ali je krenuo drugim vozilom, a njegova kći je sela za volan vozila u koje je podmetnut eksploziv. 
Otac je, u šoku, odmah stigao na mesto atentata.(3)

ZBOG ČEGA MRZE DUGINA? 

Razulareno zlo je krenulo, ne zaustavljajući se, da ubija redom: NATO zločinci, predvođeni skrivenim luciferijanskim jezgrom zvanim „duboka država“, razjareni blizinom Ruske Pobede, više ne biraju sredstva: bombarduju nukleranu centralu u Zaporožju, ne mareći za katastrofu koja bi sažegla Evropu(4); koriste bojne otrove protiv ruske vojske (5); a, evo, sad i ubijaju jednu devojku da bi se osvetili njenom ocu, ruskom rodoljubu, viteškom filosofu koji je odavno rekao da se Rusija mora sukobiti sa zapadnim luciferijancima, i da tu kompromisa nema i ne može biti:“Hladna analiza ratnog vremena neprimetno se pretvara ne samo u sukob civilizacija, već u apokaliptički scenario. Ovde ponovo u prvi plan dolaze faktori koji su, činilo se, odavno gurnuti na daleku periferiju društva – pravoslavlje, unijatstvo, raskol, katolicizam, pa čak i satanizam. Ne sudaraju se samo ideologije (uzgred, koje su se ideologije sukobile malo ko razume i shvata), već čisto duhovne realnosti. I one grubo upadaju u mirnu svakodnevicu, ruše gradove do temelja, uništavaju milijarde, ubijaju hiljade ljudi, uključujući i civile, bude u dubini čoveka zaspalo zverstvo (ili, obrnuto, svetost), dramatično menjaju odnos snaga na planetarnom nivou. Prvo epidemija, a zatim rat. Postali smo ne samo svedoci, već aktivni učesnici Apokalipse.

Od toga ko kontroliše Ukrajinu, zavisi ne samo sudbina Hartlenda, već i sudbina Duha. Ili će ovaj deo sveta preći pod omofor Hrista i NJegove Prečiste Majke, ili će ostati pod vlašću satane, koji će neizmerno učvrstiti svoju prevlast nad onim što je, u stvari, kolevka naše ruske državnosti, Crkve i kulture, našeg naroda. Borba za Donbas, za Odesu, za Kijev, pa čak i Lavov – to je deo velike eshatološke bitke. Poneki su predviđali da će baš tako i biti, ali mi sami nismo sasvim verovali, misleći da neće sada, nego jednom kasnije… Realnost je prevazišla snove – uključujući imperijalne eshatološke snove. Era materijalizma, ekonomije, racionalne analize, eksperata, tehnokrata, menadžera je završena.
U naš svet se vraćaju Ideje. A glavna bitka se sada ponovo odvija između njih. Između Ruske Ideje, Katehona, Pravoslavne Civilizacije i sveta zapadnog antihrista koji nastupa na nas. Ukrajina nije potrebna nama, Rusima. Ona je potrebna Hristu. I zato se mi tamo i nalazimo. I zato odatle nikuda nećemo otići.“(6)

Morali su da se osvete Duginu, na ovaj, najstrašniji način. Jer, njihov je otac đavo, i oni čine strasti oca svojega.(Jn.8,44)
Ubili su Duginovu kći, a cilj im je bio Dugin lično.  

O ATENTATU NA STOLIPINA 

Tako su, uoči careubilačkog prevrata boljševika, ubili Petra Stolipina, preporoditelja Rusije. Nakon strašne revolucije 1905. godine, Car je dozvolio da se u Rusiju uvede neka vrsta savetodavne skupštine – Državna Duma. Prva Duma je bila izuzetno razorna i ubrzo je ukinuta. U tim tmurnim danima, odlučnošću se isticao Petar Arkadijevič Stolipin koji je prvo postavljen za ministra unutrašnjih poslova, a potom za predsednika Ministarskog saveta. Stolipin je bio odličan govornik, ali i veoma sposoban i hrabar čovek, do kraja odan Caru i otadžbini. U julu 1906. godine, Stolipin je imenovan za predsednika Vlade. Smatrao je da se Rusija može oporaviti samo ako postigne tri glavna cilja: seljak treba da postane domaćin; Duma mora biti sačuvana kao oblik narodnog predstavništva; revolucija koja ima za cilj uništenje zemlje mora biti ugušena. Da Petar Stolipin nije ubijen Rusija bi za samo deset godina postala najmoćnija država na svetu. Na Stolipina su teroristi stalno vršili atentate, jedan strašniji od drugoga, dok ga nisu ubili u operi u Kijevu. NJegova smrt je sprečila ostvarenje velikih mogućnosti za razvoj Rusije. On je ubijen prvog septembra 1911. godine. U pozorištu, pred licem cara Nikolaja i njegove kćeri Olge, pogođen hicem nihilističke revolucije, Stolipin je načinio poslednji pokret – krsnim znakom je osenio svog vladara.

MOLITVA ZA DARJU I ALEKSANDRA

Aleksandar Geljevič Dugin je dobio udarac nožem u srce. Ako u tom srcu ima ( verujemo – ima! ) „ruskoga Hrista, slavjanskoga Hrista“ ( Tin Ujević ), on će izdržati, i, sa Hristovom Rusijom, pobediti. 

Ali je strašno. Ali je strašno u ovoj noći, dok kucam ovaj tekst. Strašno je Aleksandru Geljeviču, koji je već mnogo puta umirao sa svojim narodom, naročito na Donbasu 2014, kada su silni njegovi drugovi, boreći se za Novorusiju, poginuli. 

I ovo je još jedan, krvavi, dokaz kakav se rat vodi, i ko je s koje strane fronta. 

Bog da prosti dušu Darje Dugine, a njenom ocu da daruje snage da ostane to što jeste u času kad se odlučuje o sudbini čovečanstva. Gospode, pomeni Aleksandra, borca za istinu Trećeg Rima ( a četvrtoga neće ni biti, jer Treći sprečava pojavu antihrista ), i njegovo očinsko srce isceli Svojim milosrđem! 
Da vaskrsne Bog i razveju se neprijatelji NJegovi, i da pobegnu od lica NJegovog svi koji Ga mrze!(7)

UPUTNICE ( 21. avgust 2022. godine ): 
1. www.kurir.rs/vesti/politika/3799247/sin-ratka-mladica-o-misterioznoj-smrti-sestre
2.https://ura.news/news/1052580329?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
3. kz.tsargrad.tv/news/shok-dugin-priehal-na-mesto-vzryva-avtomobilja-v-kotorom-pogibla-ego-doch-video_609132
4. ria.ru/20220820/aes-1811038030.html; sputnikportal.rs/20220820/ukrajincima-najpreci-zadatak-dobijen-od-mentora-gadjaju-nuklearku-i-bas-ih-briga-za-narod-video-1141370854.html
5. sputnikportal.rs/20220820/ministarstvo-odbrane-rusije-ukrajina-primenila-hemijski-otrovne-supstance-protiv-ruskih-vojnika-1141377551.html
6. stanjestvari.com/2022/04/20/dugin-apokalipticki-realizam/
7. https://www.pravoslavna-srbija.com/molitve/molitva-casnome-krstu/

Više tekstova Vladimira Dimitrijevića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA