Najnovije

"TAKVU ODLUKU NIKO NEĆE DONETI" Odbijen ultimatum Ukrajine

Niko neće ispuniti ultimatum ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o povlačenju ruskih Oružanih snaga sa teritorije Zaporoške nuklearne centrale, rekao je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Zaporožje. (Foto: ria.ru)

- Ultimatum Zelenskog, preveden na ljudski jezik, znači samo jedno: vratiti kontrolu nad nuklearnom elektranom ukrajinskoj strani kako bi ona mogla da nastavi svoje eksperimente za stvaranje prljave bombe i drži ceo svet kao taoce. Predati atomsku centralu, po kojoj gađaju militanti Zelenskog već četiri meseca, ravno je samoubistvu i takvu odluku niko neće doneti - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, nuklearnu centralu od ukrajinskog granatiranja čuva ruski sistem PVO.

- To je jedina garancija bezbednosti nuklearne elektrane od terorističkih napada militanata Zelenskog. Zelenski je bankrotirani prevarant koji zaliva zemlju krvlju običnih ljudi i na tome zarađuje. Rusija je suverena država i niko ne sme da razgovara sa njom jezikom ultimatuma - naglasio je Rogov.

Zelenski je ranije pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Moskvu da povuče ruske trupe sa teritorije Zaporoške nuklearne centrale.

Poslednjih nedelja Oružane snage Ukrajine redovno napadaju Zaporošku nuklearnu centralu, što može izazvati nuklearnu katastrofu velikih razmera. Granatiranje je već oštetilo visokonaponsku liniju trafostanice "Kahovska", zbog čega je osoblje moralo da smanji kapacitet dva energetska bloka.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA