Najnovije

OGLASIO SE PUTIN: Zapadna taktika Blickriga nije uspela!

Zapadne zemlje su uvele oštre sankcije ruskom biznisu, ekonomiji, medijima, sportu, pa čak i kulturi ubrzo nakon što je Moskva 24. februara pokrenula napad na Ukrajinu.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da se zemlja nosi sa pritiscima Zapada, jer je blagovremeno primenila zaštitne mere u privredi.

Prema njegovim rečima, zapadna taktika Blickriga u odnosu na Rusiju nije uspela.

On je istakao potrebu da se Rusija drži svoje logike i rešava svoje zadatke usred akcija koje je opisao kao "zlobna volje".

Rusija se dobro nosi sa finansijskom i tehnološkom agresijom nekih zemalja, ali njihova taktika ekonomskog blickriga nije uspela, rekao je Vladimir Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

Tako su vlasti odmah uvele zaštitne mere i pokrenule mehanizme podrške ključnim industrijama, osnovnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima. Predsednik je istakao da su glavni ciljevi očuvanje radnih mesta i pružanje pomoći građanima, pre svega porodicama sa decom i penzionerima.

- Sprečili smo nagli pad privrede. Uspeli smo i da brzo stabilizujemo inflaciju. Posle vrhunca od 17,8 odsto u aprilu, ona je danas pala na 14,1 odsto - 5. septembra. Ima razloga da se očekuje da će do kraja godine, inflacija će biti oko 12 odsto - naglasio je ruski šef države.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA