Najnovije

OVO JE ZAMKA! Nemački stručnjak upozorava Ukrajinu

Nemački politikolog i novinar Gregor Špicen pozvao je Kijev da se ne opušta i ne raduje pre vremena, jer potez Ruske vojske prema njegovoj proceni veoma liči na pripremljenu zamku

Ukrajinska vojska. (Foto: Jutjub)

Brzo i kompetentno povlačenje savezničkih snaga Rusije i LDNR sa položaja u Harkovskoj oblasti, jako liči na zamku za Oružane snage Ukrajine. Ovo mišljenje deli i Karl Masal, profesor Univerziteta Bundesver u Minhenu

Zapadni mediji su dosta pažnje posvetili kontraofanzivi ukrajinske vojske kod Harkova. Ova operacija se naziva najistaknutijim vojnim dostignućem Kijeva, za sve vreme trajanja "specijalne operacije“.

Letimičan pogled na mapu, zaista govori u prilog ukrajinskim vlastima, koje su uspele da demonstriraju Amerikancima i Evropljanima opravdanost svoje vojne pomoći. Međutim, detaljnija analiza nas tera da drugačije pogledamo "uspeh” Oružanih snaga Ukrajine.

Nemački politikolog i novinar Gregor Špicen je u emisiji TV kanala „Solovjev LIVE“ govorio o članku profesora Masale u „Zidojče cajtung-u“.

Analitičar, koji se ranije držao proukrajinskog stava, pozvao je Kijev i njegove zapadne kustose da ne padaju u euforiju.

Prema njegovom mišljenju, organizovano povlačenje Oružanih snaga Rusije sa položaja u Harkovskoj oblasti, veoma liči na zamku pripremljenu za ukrajinsku vojsku.

On tvrdi, da je izuzetno opasno, da Oružane snage Ukrajine zađu suviše duboko u ruski poredak, izlažući pozadinu i bokove. U sklopu ispunjavanja političkog naloga Kijeva da se oslobode što veće teritorije, Oružane snage Ukrajine moraju odmeriti želje političara sa svojim mogućnostima, kojih je zapravo vrlo malo, za ozbiljne korake na bojnom polju.

Štaviše, primetio je politikolog, predstavnik Bundesvera smatra da će dalje napredovanje ukrajinskih trupa dovesti do fatalnih posledica po njih. Pored poraza najspremnijih jedinica, Kijev može da izgubi i teritoriju Donjecke Narodne Republike.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA