Najnovije

"Vašington i Brisel shvatili da pobede sa Zelenskim neće biti i ne žele da snose odgovornost za poraz"

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin rekao je da su Vašington i Brisel razumeli da sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim „neće biti pobede“ i da „ne žele da snose odgovornost za poraz“.

„Iz Vašingtona i Brisela začula se nova retorika - pitanje pregovora o mirnom rešenju u Ukrajini u potpunosti zavisi od Zelenskog. Ranije su insistirali na suprotnom. Naveli su da sukob treba rešavati isključivo na bojnom polju. Shvatili su da pobede sa Zelenskim neće biti. I ne žele da snose odgovornost za poraz“, saopštio je Volodin.

Prema njegovim rečima, u ovom periodu ukrajinske snage tokom kontraofanzive nisu ispunile očekivanja Vašingtona i Brisela, pošto je „Zelenski obećao pobedu“.

„Unutrašnja politička situacija u SAD-u i Evropskoj uniji primorava njihove zvaničnike da reaguju. Amerikanci i evropljani su počeli da izražavaju svoj stav o dešavanjima u Ukrajini. Nisu spremni da plate iz svog džepa politiku rata u interese oligarha i nacista“, dodao je Volodin.

On je napomenuo da inflacija, rast cena, problemi sa energentima i druge poteškoće ne mogu, a da ne zabrinu SAD i Evropsku uniju uoči zime.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj da Ukrajina treba da odredi uslove za okončanje sukoba.

Šta će Rusi prvo gađati ukoliko dođe do nuklearnog rata saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA