Najnovije

Sada je počeo pravi rat, odnosno trgovina

Sada je počeo pravi rat, odnosno trgovina, tačnije politika u najdirektnijem smislu. LJude kojima su pretili smrtnom kaznom, mesec dana se borili protiv njih u fabrici na obali mora, sada su zamenili za jednog čoveka.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Piše: Miodrag Milikić

Sve zato što je taj jedan čovek kum najbitnije figure u ovom ludilu. A ta najbitnija figura je 24. februara za glavni ratni cilj proglasila uništenje istih tih koje su pustili na slobodu da bi u zamenu dobili jednog čoveka. Zaboravljeno je sve za šta su optuživani, šta im se stavljalo na teret, i sada oni odmaraju sa druge strane mora, živi, zdravi i slobodni.

Na obe strane već osam godina ginu iskrene patriote, a tajkuni, oligarsi i političari uzimaju profit. Deca su ostala bez očeva i majki, roditelji bez dece, i na kraju se sve svelo na trgovinu. U rat su uvučeni radnici, rudari i poljoprivrednici na obe strane, odnosno stub razvoja obe sukobljene države. Ovakav rezultat sam očekivao i pre osam godina kada je ovo sve počelo. Tako se ispostavilo. U početku sam bio svedok ovome što nas je danas snašlo. Od mahanja puškama su došli do mahanja nuklearnim arsenalom. Obe strane se žale na nizak natalitet, a u međuvremenu su se trudili da ga smanje. Ovo nije rat kao bilo koji drugi.

Ovo je pravi svetski rat u kojem je zbog njegovih posledica pogođena svaka tačka planete. LJudi znaju da nisam pacifista i da poštujem poginule na obe strane, jer su mnogi dali svoj život za ideju, ali gde počinje trgovina, zaboravlja se ideologija i ne postoji viši cilj od lične dobiti kolovođa.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA