Najnovije

SPREMAJU IZAZIVANJE MASAKRA U ZEMLJAMA BIVŠEG SSSR: Putin upozorio obaveštajce ZND

Zapadne zemlje pokušavaju da izazovu sukobe u ZND, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih i obaveštajnih službi Zajednice nezavisnih država (bivše republike SSSR).

ZND (Foto: MPA SNG)

„Sledeći svoje ciljeve, naši geopolitički protivnici, naši oponenti, kao što smo nedavno rekli, spremni su da svakog, bilo koga, bilo koju zemlju izlože udaru, pretvore je u epicentar krize, izazovu obojenu revoluciju i pokrenu krvavi masakr. Sve ovo smo videli više puta“, rekao je on.

Prema rečima ruskog lidera, to se radi kako bi se sprečilo formiranje pravednijeg svetskog poretka: Zapad pokušava da ponovo rasplamsa stare sukobe, stvarajući nove probleme i krize.

"Unipolarna hegemonija se neumoljivo urušava. To je objektivna realnost sa kojom Zapad kategorički odbija da se pomiri. Pa, vidimo sve što iz toga sledi", objasnio je ruski predsednik.

Putin je istovremeno naglasio da su spoljna bezbednost i unutrašnja stabilnost ključni uslovi za progresivan razvoj država regiona. On je pozvao na analizu rizika po bezbednost zemalja članica ZND i jačanje međusobne podrške.

O podacima koje je američka vojska predala Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA