Najnovije

"I sad ispada Vučić postavio lezbejku za premijera, a protivi se Evroprajdu? Ta nemojte kasti"

I sad ispada Vučić postavio lezbejku za premijera, a protivi se Evroprajdu? Ta nemojte kasti.

Piše: Nikša Bulatović, novinar Helm Kasta

Evo male analize "Pisma podrške" koje je pod upravo tim naslovom organizatorima Evroprajda 19. jula 2019. godine potpisala i poslala Ana Brnabić:

PRVO, da li postoji odluka Vlade Srbije da se daju podrška i garancije ovakvom događaju? Koliko znamo, odluke Vlade se objavljuju u Službenom glasniku, a mi za ovakvu ne znamo. U pismu se Ana Branabić takođe ne poziva ni na kakvu odluku Vlade Srbije, niti je pominje. Ako takva odluka Vlade ne postoji, ovo se može smatrati zloupotrebom službenog položaja predsednika vlade.  

DRUGO, iz sadržaja pisma se vidi da je ovo pismo lični čin premijerke. Ana Brnabić koristi izraz "JA" i "MOJ, MOJA" više puta kada daje podršku događaju. Dakle ONA daje NJENU "punu podršku", ONA "želi da istakne" posvećenost Vlade, ONA "veruje" da će taj događaj biti benefit za LGBT+, ONA šalje NJEN srdačan pozdrav... Kada pominje Vladu, ona govori da je Vlada koju ONA vodi (generalno) posvećena ljudskim pravima, ali onda kaže samo u jednom momentu, da "MI ovim obećavamo", (tj. Vlada obećava ovim njenim ličnim pismom), pomoć za "bezbednu i uspešnu organizaciju" Evroprajda 2022. 

TREĆE, i možda najzanimljivije, sada se postavlja pitanje, kako je ona u ime Vlade koju ona vodi, ličnim pismom organizatorima Evroprajda mogla 2019. godine da garantuje za događaj koji će se desiti tri godine kasnije, to jest, septembra 2022. godine, kada je znala da će se 2020. godine održati redovni parlamentarni izbori. Kako je ona znala da će i nakon toga OSTATI premijer? Kao što vidimo, ona ne samo da je i tada ostala premijer, već i nakon skraćenog mandata zbog izbora aprila 2022. godine, ona dobija još jedan mandat. Dakle, ona je znala da će je Vučić ponovo birati za mandatara najmanje do nakon održavanja Evroprajda, odnosno da će njen mandat trajati barem do jeseni 2022. godine, a kako vidimo planirano je i mnogo duže. Naravno, tu je i njeno uverenje da će i sam Vučić ponovo pobediti na predsedničkim izborima 2022. godine. Tu sad dolazimo do neizbežnog zaključka da Vučić nikada nije ni razmatrao nikoga drugog za premijera osim Ane Brnabić i da nas je samo putem svojih medija zamlaćivao raznim imenima, dok zapravo uvek je kandidat bila samo ona. To opet znači da je i sam događaj Evroprajd uvek uživao Vučićevu podršku.  

ČETVRTO, ako sada Ana Brnabić izjavljuje da Vlada ne može da garantuje bezbednost Evroprajda i da bi događaj trebalo da bude otkazan, to znači da ona krši dato obećanje. A upotrebila je izraz "obećavamo", u ime Vlade, iako je ovo bilo njeno lično pismo, i iako, kako se čini, ne postoji odluka Vlade o tome. To opet znači da je ona zvanično i dokumentovano postala lažov. 

EPILOG: Evroprajd nije i neće biti otkazan. Sve ovo je samo zamajavanje naroda da poveruje u to, da smanji pritisak sa protestima, ili da se ti protesti kanališu kako ne bi otišli u, za vlast, neželjenom smeru. 

Elitne ukrajinske jedinice koje su šest proteklih dana pokušavale «hersonsku kontraofanzivu» nisu ostvarile ništa, a to ništa su platile ogromnim žrtvama i gubicima. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA