Najnovije

Oborena tri ukrajinska Su-25, Ukrajinci se premaju za odbranu Izjuma: Nova mapa fronta Soledar-Bahmut (MAPA)

"Ruska avijacija oborila je tri ukrajinska aviona Su-25 u DNR", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Oni takođe navode da je ruska vojska likvidirala je 20 ukrajinskih aviona u području Kupjanska, i još toliko južno od Donjecka. 

“U DNR su uništena četiri samohodna artiljerijska oruđa Krab, poljske proizvodnje. U Donjeckom pravcu likvidirano je oko 50 ukrajinskih vojnika – saopštilo je Ministarstvo.

Srpski snajpersta Dejan Berić preko svog Telegram kanala javlja da Ukrajinci pripremaju grad Izjum u Harkovskoj oblasti  za odbranu

“Prema rečima lokalnog stanovništva u zapadnom delu grada, vojska se aktivno useljava u prazne kuće. Ukrajinske formacije nastavljaju da pristižu i u susedna naselja - Bugajevku i Brigadirovku – naveo je on na svom kanalu.

Podsećamo Izjum su Rusi napustili na jesen tokom velike ofanzive Ukrajine, ali sada polako inteziviraju napore ka tom delu fronta,

Ruski telegram kanal Ribar objavio je najnoviju mapu botke za Soledar i Bahmut na kojima se vidi da je Soledar gotovo opkoljen dok Rusi polako napreduju na severu i jugu Bahmuta pripremajući teren za opkoljavanje.

BITKA ZA SOLEDAR: Rusi napadaju zapadni izlaz iz grada, Ukrajinci pred opkoljavanje, Kijev ne šalje pojačanja (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA