Najnovije

Srđan Đoković sa ruskim navijačima šokirao Australiju: Slovo "Z", Putinove slike i zastave DNR (VIDEO)

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, pojavio se među navijačima našeg asa nakon ubedljivog trijumfa nad Andrejom Rubljovom i plasmanom među četiri najbolja u Melburnu.

Novak je oduvao Rubljova maksimalnim rezultatom u duelu posle kojeg se na tribinama pojavila srpsko-ruska zastava na kojoj je pisalo "Srbi i Rusi braća zauvek".

Veliki broj srpskih navijača je posle pobede izašao ispred "Rod Lejver arene" i započeo slavlje, kojem su se pridružile i pristalice iz Rusije.

Bilo je mnogo trobojki u karakterističnim bojama, na jednoj je bio i lik ruskog predsednika Vladimira Putina, dok se među obeležjima pronašla i zastava Donjecke Narodne Republike (DNR).

Posle nekog vremena među navijačima se pojavio i Srđan Đoković, koji je fotografisan baš sa čovekom koji je nosio zastavu sa likom Putina. On je na sebi nosio majicu sa slovom "Z" na grudima.

"Živela Rusija", navodno je rekao Novakov otac, dok su ga prisutni otpozdravili rečima "živela Srbija".

Mediji prenose da je čovek sa kojim je fotografisan putem video snimka slao pozdrave Aleksandru Zaldostanovu, vođe motociklističke grupe "Noćni vukovi", koji je u odličnim odnosima sa Putinom.

"Iz Melburna, za našu braću u Moskvi", čuje se na jednom snimku.

Četvorica navijača sa ovog okupljanja udaljena su iz kompleksa posle reakcije obezbeđenja i privedena zbog nošenja ruskih obeležja.

Ona su zabranjena na Australijan openu posle prvog kola, nakon meča prvog kola između Ruskinje Kamile Rakimove i Ukrajinke Katerine Bajndl, kada je na tribinama istaknuta ruska zastava, nakon čega je protestovao ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

"Četvoro ljudi je prilikom izlaska sa stadiona pokazalo neprikladne zastave i simbole, pritom preteći članovima obezbeđenja", navodi se u saopštenju Tenis Australije.

"Policija Viktorije je intervenisala, privela ih i ispitala. Komfor i bezbednost svih nam je prioritet i nastavićemo da sarađujemo sa vlastima."

Posle trijumfa nad Rubljovom, Đokovića u polufinalu očekuje američki teniser Tomi Pol, dok će se u drugom naći još jedan Rus. Karen Hačanov će pokušati da se plasira u svoje prvo grend slem finale protiv velikog favorita Stefanosa Cicipasa.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA